Τρίτη 8 Μαΐου 2018

«Κοινά Ευρωπαϊκά Σύνορα» – Η Γερμανία παραδίδει έξι επιθετικά υποβρύχια στον Ερντογάν

Δυστυχώς, προς απογοήτευση πολλών «Ευρωπαϊστών» δεν φαίνεται η Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμμερίζεται το δόγμα της αλληλεγγύης και των «κοινών Ευρωπαϊκών συνόρων». Σύμφωνα με το Spiegel Online: 
«Υπήρξε εντολή παύσης για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard για την Τουρκία από την Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πριν από λίγες εβδομάδες. Αλλά τώρα η Τουρκία παραλαμβάνει έξι νέα επιθετικά υποβρύχια – τα οποία κατασκεύασε η Thyssen Krupp.»
Το ρεπορτάζ συνεχίζει: Οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενες – παρόλα αυτά, η Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να πουλά όπλα στην Άγκυρα. Ήδη το 2009, έδωσε τη συγκατάθεσή της για την παραγωγή υποβρυχίων για το τουρκικό ναυτικό. Η εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) θα παραδώσει τώρα έξι από αυτά στην Άγκυρα.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε ερώτηση που έθεσε η αριστερά (die Linke) στο κοινοβούλιο. Συνεπώς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εκδώσει άδεια κατασκευής για τα υποβρύχια της κλάσης 214. Το 2011, η Συνομοσπονδία ανέλαβε επίσης εξαγωγικές εγγυήσεις συνολικού ύψους σχεδόν 2,5 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η οποία προκάλεσε μαζικές συλλήψεις, συνεχίστηκε η παραγωγή.
Σύμφωνα επίσης με το Γερμανικό δίκτυο ARD
«Τα εν λόγω υποβρύχια αποτελούν τέλεια επιθετικά όπλα για την τουρκική επεκτατική πολιτική επιθετικότητας στη Μεσόγειο», λέει η Sevim Dagdelen, ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς. Επιπλέον, αυτό συνδέεται με μια «σημαντική μεταφορά τεχνογνωσίας στην Τουρκία».
Συνεχίζει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του ARD:
Οι ειδικοί κατηγορούν την Τουρκία ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Συρία. «Είναι επίσης ακατανόητο το ότι – ενώ οι εξοπλισμοί των αρμάτων μάχης είχαν σταματήσει τουλάχιστον για την ώρα – η εξαγωγή των επιθετικών υποβρυχίων συνεχίζεται ευχαρίστως», σημείωσε η κα Dagdelen. Είναι προφανές ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτά τα επιθετικά όπλα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εναντίον της Ελλάδας ή της Κύπρου.
Μόλις πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε εκτεταμένες εξαγωγές όπλων στην Τουρκία στις αρχές του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL , μεταξύ 31 Ιουλίου του περασμένου έτους και 15 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, το Βερολίνο ενέκρινε την εξαγωγή πολεμικού εξοπλισμού αξίας σχεδόν 14 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία προκάλεσαν έντονη συζήτηση, καθώς εμφανίστηκαν εικόνες επίθεσης με άρματα μάχης Leopard που κατασκευάστηκαν στη Γερμανία κατά την επίθεση εναντίον των Κούρδων στη Συρία. Στη συνέχεια, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel παραιτήθηκε από την προσφορά του να αναβαθμιστούν τα τουρκικά άρματα μάχης. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχε υποσχεθεί μια περιοριστική πολιτική εξαγωγών όπλων.Tο βιομηχανικό μιλιταριστικό σύμπλεγμα της Γερμανίας, σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αποδεικνύεται προμηθευτής εξοπλισμών σε αμφιλεγόμενους – μάλλον επικίνδυνους – Ισλαμιστές ηγέτες. Μακράν από το να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη, η Γερμανική κυβέρνηση υπονομεύει τους εταίρους της στην Ε.Ε. εξοπλίζοντας τον Ερντογάν.
ΠΗΓΗ https://www.eleytheriagora.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: