Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ??? Αμφίπολη: Η μικρή, κρυφή πόρτα που οδηγεί στον υπόγειο τέταρτο θάλαμο

"Πρόκειται για μια πόρτα που φαίνεται πως είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες πύλες που βρέθηκαν και δείχνει ότι είναι ένα επίπεδο προς τα κάτω. Μόνο αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν μέχρι στιγμής και καλύτερη εικόνα θα υπάρχει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τρίτο θάλαμο" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη.
Οι πρώτες σκέψεις και εικασίες, λοιπόν, συνηγορούν ότι ο τέταρτος θάλαμος πιθανότατα θα είναι μικρότερος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να φτάσουν στα σημεία αυτά οι αρχαιολόγοι, αφού πρώτα ολοκληρώσουν τις εργασίες στον τρίτο θάλαμο.

Μπροστά στα σενάρια για το ποιος είναι ο ένοικος του Τάφου, η κ. Μενδώνη ήταν φειδωλή.
"Ακόμη δεν υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία για να μιλήσουμε για τον ένοικο του τάφου. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου μνημείου έχουμε ως δεδομένο ότι είναι ένα πολύ ιδιόρρυθμο μνημείο, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Τα όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι είναι πρωτόγνωρα. Είναι εντελώς λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του όποιου νεκρού. Τα στοιχεία δεν επαρκούν για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και άποψη. Ούτε η ανασκαφή έχει ολοκληρωθεί, ούτε ο τάφος έχει αποκαλύψει τα μυστικά του", εξήγησε.

1 σχόλιο:

josie Bouge είπε...

Tha itan oraiona ftiaxneis ena binteo milontas gia ola ayta einai poly endiaferon kai denprepei na xexasitei