Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Σχηματισμός παράξενου κρατήρα σε αγρό της Αγγλίας, το 1963

Τον Ιούλιο του 1963, ένας παράξενος κρατήρας σχηματίστηκε μυστηριωδώς σε αγρό της Νότιας Αγγλίας. Το γεγονός έφερε σε αμηχανία τους Βρετανούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ιδιαιτέρως έπειτα από τις δηλώσεις ορισμένων κατοίκων παρακείμενου χωριού.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κρατήρας σχηματίστηκε έπειτα από την προσγείωση διαστημόπλοιου στο σημείο. Οι ειδικοί που έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος, καλούνταν να δώσουν απαντήσεις στα εξής ζητήματα:

Τι είχαν απογίνει οι πατάτες και το κριθάρι, που βρίσκονταν στο σημείο, όπου σχηματίστηκε ο κρατήρας; Τα αγροτικά αυτά προϊόντα δεν είχαν συνθλιβεί, αλλά είχαν εξαφανιστεί με τις ρίζες τους.


Φωτογραφία από τις έρευνες στο αγρό του Τσάρλτον
Φωτογραφία από τις έρευνες στο αγρό του Τσάρλτον
Τι είχε συμβεί με την αγελάδα, η οποία βρέθηκε σε κοντινό χωράφι και η οποία έφερε στο δέρμα της ορισμένα σχήματα, τα οποία φαίνονταν να είχαν προκληθεί από εγκαύματα; Το άτυχο ζώο εξαφανίστηκε, κατόπιν, μυστηριωδώς.
Ο επικεφαλής των Βρετανών εμπειρογνωμόνων δήλωσε ότι αδυνατούσε να εξηγήσει τα αίτια, τα οποία είχαν προκαλέσει τη δημιουργία του κρατήρα.
Ο εν λόγω κρατήρας είχε πλάτος δυόμισι περίπου μέτρων και βάθος μισού μέτρου, ενώ στο κέντρο του διακρίνονταν ίχνη πυρός.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/07/1963…


Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 20/07/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/07/1963

Δεν υπάρχουν σχόλια: