Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Νέα «αφαίμαξη» στις τουρκικές ΕΔ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «αποκεφάλισε» 322 πιλότους, ναυάρχους και στρατηγούς

Άλλες 192 νέες συλλήψεις προστίθενται στις 132 που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μετεκλογικών συλλήψεων στελεχών των τουρκικών ΕΔ στις 322!
Πρόκειται για μια συνεχόμενη «αφαίμαξη» ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται πολλοί πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας και ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού Ναυτικού και του τουρκικού Στρατού.
Ο Γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης για 99 στελέχη της τουρκικής Αεροπορίας για πιθανή σύνδεση τους με το περιβόητο Τάγμα Γκιουλέν.

Μέσα σε αυτά βρίσκονται και ένας απόστρατος Πτέραρχος όπως επίσης και 30 πρώην πιλότοι.
Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, οι μονάδες ασφαλείας συνέλαβαν άλλους 93 ύποπτους οι οποίοι ανήκουν στον Στρατό, το Ναυτικό και την Ακτοφυλακή, επίσης με κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση FETO και υπηρετούσαν σε 16 περιφέρειες της Τουρκίας
Την Τρίτη 26 Ιουνίου, οι αρχές στην Τουρκία συνέλαβαν άλλους 132 υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν.
Η οργάνωση FETO και ο ηγέτης της, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Γκιουλέν, κατηγορούνται από το τουρκικό κράτος ότι διοργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 με αρωγή μάλιστα από τις ίδιες τις ΗΠΑ
Η Άγκυρα κατηγορεί επίσης την οργάνωση FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.
Από εκείνη την ημέρα έχει ξεκινήσει ένα πραγματικό «ξήλωμα» χιλιάδων στελεχών που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στα Σώματα Ασφαλείας και στο Δικαστικό Σώμα.
Αυτό βέβαια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των τουρκικών ΕΔ και δίνει μια ανάσα και στην Ελλάδα αλλά δείχνει κιόλας ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν τις εμπιστεύεται.
Είναι γνωστό ότι την προστασία του την έχει αναθέσει στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια του Τούρκου  προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν για την συγκρότηση ενός πανίσχυρου παραστρατιωτικού ισλαμιστικού Στρατού ο  οποίος θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχό του εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον.
Στόχος του Τούρκου προέδρου η δημιουργία ενός ένοπλου σώματος με παραστρατιωτική δομή παρόμοια με αυτή των Ιρανών «Φρουρών τη Επανάστασης», ή της «Προεδρικής Φρουράς» του Ιράκ επί Σαντάμ Χουσείν, χρησιμοποιώντας ως φορέα για τον σχηματισμό του την εταιρεία μισθοφόρων ισλαμιστών SADAT.
'Οπως αναφέρουν εδώ και μήνες κουρδικές πηγές έχει ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει επανεργοποιήσει την JİTEM, την υπηρεσία πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, η οποία στρατολογεί Τούρκους ως κατασκόπους και πληροφοριοδότες στις  κουρδικές περιοχές και ευρύτερα σε όλη την Τουρκία.
Επίσης συστήνει μικρές σε αριθμό αλλά ισχυρές σε οπλισμό παραστρατιωτικές μονάδες υπό την κάλυψη ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας. . Μάλιστα σε αυτές τις εταιρείες ο Ερντογάν έχει δώσει το δικαίωμα οπλοφορίας.
Ο κύριος όμως παραστρατιωτικός μηχανισμός του Ερντογάν είναι η εταιρεία SADAT, η οποία και έχει αναλάβει όλο το πρόγραμμα  δημιουργίας του ισλαμιστικού Στρατού, ο οποίος θα είναι πιστός στον ίδιο τον Ερντογάν.
Η εταιρία ασφάλειας SADAT δημιουργήθηκε από τον πρώην στρατηγό Adnan Tanriverdi, ο οποίος αποστρατεύθηκε το 1997 εξαιτίας των ισλαμιστικών του πεποιθήσεων και θεωρείται της απολύτου εμπιστοσύνης του Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ ήταν και πιστός φίλος του πρώην ισλαμιστή πρωθυπουργού Νετσμεντίν Ερμπακάν.
 Λίγο αργότερα θα έβρισκε «στέγη» ως μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν. Το 2012 (και με τη σύμφωνη γνώμη του Τούρκου προέδρου) δημιούργησε την εταιρεία SADAT στην οποία εντάχθηκαν Τούρκοι απόστρατοι και φανατικοί ισλαμιστές. Έκτοτε η εταιρεία μεγάλωσε σε ισχύ ,εξοπλισμό και προσωπικό και αποτελεί τον πυρήνα των δυνάμεων της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογάν.
Το σίγουρο είναι ότι το ηθικό των τουρκικών ΕΔ δεν έχει αποκατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: