Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Άγρια υπερφυσικά φαινόμενα στη Μοράβια

Το 1930, στο Νίκολσμπουργκ, στην περιοχή της Μοράβια της Τσεχοσλοβακίας, παρουσιάστηκαν παράξενα φαινόμενα στο σπίτι του Αρχιεργάτη Ρουζίσκα.
Όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη νεόκτιστη οικία τους, αμέσως όλα τα κλειδιά των θυρών στράφηκαν ταυτοχρόνως, κλειδώνοντας και απομονώνοντας όλους τους χώρους. Παράλληλα, τα κλειδιά εξαφανίστηκαν από τις κλειδαρότρυπες ως δια μαγείας, αφήνοντας τις πόρτες ερμητικά κλειστές, αναγκάζοντας όσους είχαν εγκλωβιστεί στα διάφορα δωμάτια να τα εγκαταλείψουν πανικόβλητοι από τα παράθυρα.

Η αυτόματη στροφή, καθώς και η εξαφάνιση των κλειδιών, επαναλήφθησαν πολλές φορές, ακόμη και υπό τα βλέμματα των παρευρισκόμενων, παρόλο που είχαν υποχρεωθεί να τα δέσουν πάνω στα μάνταλα των θυρών.
Επίσης, πολλά άλλα αλλόκοτα συνήθιζαν να συμβαίνουν. Άνθρωποι και κατοικίδια αισθάνονταν να οδηγούνται ακουσίως σε διάφορες κατευθύνσεις, σαν να σύρονται από αόρατα χέρια. Τα παπούτσια των παιδιών χάνονταν από τα πόδια τους και τα ρούχα χάνονταν από τα σώματά τους. Επιπλέον, ένα νεογέννητο μωρό εξαφανίστηκε από το λίκνο του και βρέθηκε ξαπλωμένο στα χώματα της αυλής. Πιάτα γεμάτα φαγητό εκσφενδονίζονταν από τα τραπέζια. Βαλάντια κρυμμένα σε ασφαλή σημεία χάνονταν από τις κρυψώνες τους και επανεμφανίζονταν. Βαρύτατοι σάκοι με αλεύρι εκτινάζονταν στο ταβάνι και κατέληγαν αρκετά μέτρα μακριά από την αρχική τους θέση. Σκεύη, κοσμήματα, φορέματα έλειπαν μυστηριωδώς και το ίδιο μυστηριωδώς παρουσιάζονταν εκ νέου.
Νίκολσμπουργκ
Νίκολσμπουργκ
Ειδικοί επιστήμονες που έσπευσαν να μελετήσουν τα αξιοπερίεργα φαινόμενα του σπιτιού Αρχιεργάτη Ρουζίσκα, βεβαίωναν πως είδαν ένα ψαλίδι να ανοίγει τα σκέλη του, να μετακινείται και να τεμαχίζει σε άπειρα κομματάκια ένα ολοκαίνουριο, πολύτιμο ύφασμα.
Τελικά, οι επιστήμονες θεώρησαν υπεύθυνη για τα υπερφυσικά φαινόμενα την 14χρονη ανιψιά του Ρουζίσκα, Χίλντα Τσβιζελμπάουερ, η οποία ήταν φιλοξενούμενη στο σπίτι του. Μόλις η νεαρή Χίλντα αναχώρησε για το σπίτι της, τα φαινόμενα αμέσως σταμάτησαν.
Σύμφωνα με τους μελετητές, άνθρωποι που είχαν την ικανότητα του μέντιουμ και που βρίσκονταν στην εφηβική ηλικία, μπορούσαν να προκαλούν τρομερά φαινόμενα εν αγνοία τους, καθώς δεν είχαν ακόμη συνειδητή γνώση της δύναμής τους και φυσικά, δε είχαν μάθει να την τιθασεύουν.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 08/02/1930…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 08/02/1930
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 08/02/1930

Δεν υπάρχουν σχόλια: