Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Το επιβεβαιώνουν και ερευνητές: Τα «έξυπνα κινητά» μας παρακολουθούν

Μπορεί να μην καταγράφουν τις συνομιλίες μας ηχητικά, όμως μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι χιλιάδες εφαρμογές καταγράφουν φωτογραφίες και βίντεο μέσω των καμερών των συσκευών μας.
Μια νέα έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει την υποψία πολλών ότι το κινητό τους τηλέφωνο, τούς παρακολουθεί.
Ειδικοί ερευνητές του Northwestern University στη Βοστώνη των ΗΠΑ προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το συγκεκριμένο ερώτημα για περίπου έναν χρόνο.
Όπως αναφέρει το RT, οι ερευνητές κατέληξαν ότι η αρκετά διαδεδομένη άποψη ότι τα smartphones καταγράφουν τις συνομιλίες που έχουμε στην καθημερινή μας ζωή και στέλνουν πληροφορίες σε διαφημιστικές εταιρείες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, κατά την έρευνά τους, ανακάλυψαν κάτι που ίσως είναι ακόμη σοβαρότερο. Η έρευνα, λοιπόν, επιβεβαιώνει ότι τα τηλέφωνά μας μπορούν και καταγράφουν εικόνες και βίντεο μέσα από τις κάμερες των συσκευών και τις στέλνουν σε τρίτους.
Οι ερευνητές εξέτασαν 17.260 εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα Android, πολλές εκ των οποίων ανήκουν στο Facebook και διαπίστωσαν ότι 8.000 από αυτές στέλνουν πληροφορίες απευθείας στο Facebook. Μάλιστα, περισσότερες από τις μισές από τις εφαρμογές που ελέγχθηκαν είχαν την άδεια των χρηστών για χρήση των καμερών και του μικροφώνου της συσκευής.
Χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαπίστωσαν ότι, αν και εκείνοι ερευνούσαν την πιθανή αποστολή ηχητικών αρχείων, εντόπισαν την αποστολή βίντεο και εικόνων οθόνης (screenshots).
Η συγκεκριμένη ομάδα ερευνητών αναμένεται να παρουσιάσει το σύνολο των ευρημάτων της τον ερχόμενο μήνα στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο συνόδου για την τεχνολογία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματα του διαβολου τι περιμενεις
καλο??? Γι'αυτο και οι ανθρωποι εχουν γινει διαβολανθρωποι...