Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Το Δάχτυλο Στην Σκανδάλη Στο Κόσοβο Έτοιμη Για Πόλεμο; Γιατί Τρέμουν Οι ΗΠΑ Μην Χαλάσει Η Συμφωνία Των Πρεσπώv;

Οι Σερβικές ένοπλες δυνάμεις αύξησαν το επίπεδο επιφυλακής σε ολόκληρη την επικράτεια εξαιτίας των εντάσεων στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας του Βελιγραδίου «Vecernje Novosti”.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι μετά από μια έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε χθες, οι υπηρεσίες ασφαλείας εντατικοποίησαν επίσης τις δραστηριότητές τους προκειμένου να αποτρέψουν «τα σχέδια των αρχών της Πρίστινα να προκαλέσουν ταραχές στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο», που κατοικείται κατά πλειοψηφία από τους Σέρβους .
Οι Σερβικές υπηρεσίες, όπως επιβεβαιώνεται στο άρθρο, πρέπει να ασχοληθούν με τη «δραστηριότητα των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες με τις ψεύτικες ειδήσεις προσπαθούν να εκφοβίσουν τον Σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο».
Εν μέσω αυξανόμενης νευρικότητας στο Σερβικό πλειοψηφικό βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ο Διοικητής του ΝΑΤΟ, λέει ότι η συμμαχία είναι περισσότερο από έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα στους δρόμους.
Ο Διοικητής της Συμμαχικής Δύναμης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, Ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αντιδράσει στά βίαια επεισόδια στην πλειοψηφία από Σέρβους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου – αφού προειδοποίησε ένας κορυφαίο Σέρβο ορθόδοξο κληρικό στο Κοσσυφοπέδιο, τον Ηγούμενος Sava Janjic, οτι υποκινεί τον φόβο και την ανησυχία στην περιοχή?
Με την ειρηνευτική δύναμη της KFOR, το ΝΑΤΟ θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου, «για τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ,κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, και τους μήνες του υπόλοιπου έτους”, πρόσθεσε ο Φόγκο.
Οι ΗΠΑ για την ώρα, αποφέυγουν να σηκώσουν τους τόνους ευθέως κατά των Σέρβων, όχι γιατί γνωρίζουν οτι πίσω απο την αποσταθεροποίηση του Κοσόβου βρίσκεται η Ρωσία, αλλά γιατί θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, ανα μεταξύ Ελλάδας Σκοπίων,να περάσει το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, χωρίς παρατράγουδα, και φέρνοντας κυριολεκτικά το κρατίδιο στα χέρια του ΝΑΤΟ!
Κάτι τέτοιο δίνει το πλεονέκτημα στις ΗΠΑ, να κλείσουν πρώτα ένα ένα τα φλέγοντα θέματα στην περιοχή των Βαλκανίων, αφού μια πολεμική ανάφλεξη στο Κόσοβο, μπορεί να συμπαρασύρει και τα Σκόπια, εξυπηρετώντας τα Ρωσικά σχέδια στην περιοχή. Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν τρία ανοιχτά μέτωπα μαζί,όπως είναι αυτά-Κόσοβο,Σκόπια,Τουρκία!
Άρθρο Σπύρος Πρίφτης
priftisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: