Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ισραηλινές επιδρομές με πυραύλους σε βάση της Συρίας

Σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκαν αργά το Σάββατο το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ Μεζέχ κοντά στη Δαμασκό.
Ένας αξιωματούχος σε μια τοπική συμμαχία που στηρίζει τις συριακές δυνάμεις δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιθέσεις πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν την επίθεση.
Μια πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών έκανε λόγο στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik επίσης για επίθεση με πυραύλους ενάντια στο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι το αλ Μεζέχ δεν επηρεάστηκε από την επίθεση. Όπως είπε, σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν τις επιθέσεις.
Η εφημερίδα Times of Israel, επικαλούμενη πηγές, τόνισε ότι τις επιδρομές πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επίσης ανέφερε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς και είχαν αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες.
Συριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για έκρηξη σε χωματερή πυρομαχικών εξαιτίας ενός ηλεκτρολογικού προβλήματος και ότι δεν έγιναν ισραηλινές επιδρομές.
Μια πηγή του συριακού στρατού, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι «η αεροπορική βάση Μεζέχ δεν εκτέθηκε σε καμία ισραηλινή επιθετική ενέργεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: