Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

S-300: Μπαίνει το νερό στο αυλάκι για την υπόθεση των ρωσικών οπλικών συστημάτων

Από ότι φαίνεται μπαίνει το νερό στο αυλάκι για το υποπρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης και επαναπιστοποίησης βλημάτων οπλικού συστήματος S-300, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενέκρινε την αποδοχή του Σχεδίου Τροποποίησης της Διακρατικής Συμφωνίας υπ’ αριθ. Ρ/130039042173 «Εν Συνεχεία Υποστήριξη και Επαναπιστοποίηση Βλημάτων Οπλικού Συστήματος S-300» που αφορά σε αντικατάσταση των Τιμοκαταλόγων της Συμφωνίας και την αλλαγή των τιμών του Κόστους Αποστολής Ειδικών, με τιμοκατάλογους 2018.

Ο ΥΕΘΑ, μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική απόφαση έχει εξουσιοδοτήσει τον Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχο ε.α. K. Κυριακίδη, για την υπογραφή του κειμένου της τροποποίησης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τον Αύγουστο (21 - 23.08.2018), ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος ε.α. K. Κυριακίδης, βρέθηκε στην Μόσχα, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατιωτικής έκθεσης “International Military-Technical Forum ARMY 2018”, όπου και είχε συνομιλίες με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Στρατηγό A. Fomin, με τον Διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αμυντικοτεχνικής Συνεργασίας κ. D. Shugaev, με τον Γενικό Διευθυντή της Rosoboronexport κ. A. Mikheev, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την υποστήριξη οπλικών μας συστημάτων Ρωσικής προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: