Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας έχουν περικυκλώσει τους Βουλιαράτες

Όλα ξεκίνησαν στις 10:00 το πρωί όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, 35 χρονος κάτοικος του χωριού Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, πυροβόλησε στον αέρα με πολεμικό όπλο και στην συνέχεια προς το μέρος τους, ενώ σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός.

Κάτοικοι αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν μετά από ενέργεια των Αλβανών αστυνομικών να αφαιρέσουν ελληνική σημαία που βρίσκονταν σε περίοπτη θέση στο χωριό
Στην συνέχεια, εξελίσσεται, ως αυτήν την ώρα, μια υπέρ του δέοντος μεγάλη επιχείρηση της Αλβανικής αστυνομίας με συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρων για τον εντοπισμό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στο στρατιωτικό κοιμητήριο με τους Έλληνες πεσόντες που βρίσκεται στο χωριό. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται έως αυτή την ώρα, παρουσία της Ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα Ελένης Σουρανή και άλλων επισήμων.
Πέραν της εκμετάλλευσης του γεγονότος από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες βρήκαν την ευκαιρία στην ουσία να περικυκλώσουν το χωριό με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εκτενή αναφορά γίνεται αυτή την ώρα και από τον αλβανικό τύπο, με ζωντανές συνδέσεις.
Τα αλβανικά ΜΜΕ έχουν δημοσιοποίηση στοιχεία, φωτογραφίες και αναρτήσεις του φερόμενου ως δράστη στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλα τον περιγράφουν ως Έλληνα εξτρεμιστή που είχε προσχεδιάσει την ενέργεια και άλλα ως άτομο με ψυχικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: