Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σφραγίδα-θησαυρός 2.000 χρόνων βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ




Image

Έναν αρχαιολογικό και χριστιανικό θησαυρό βρήκαν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι την Κυριακή, κοντά στο δυτικό τείχος της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για μια σφραγίδα που μετρά περίπου 2.000 χρόνια ζωής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτήν την πήλινη σφραγίδα, την χρησιμοποιούσαν ως επιβεβαίωση έπειτα από τις τελετουργικές θυσίες, στα Αραμαϊκά χρόνια, όπου έσφαζαν ζώα. Αυτό που τους οδήγησε στο προηγούμενο συμπέρασμα ήταν η φράση που έχει χαραγμένη πάνω της η σφραγίδα, η οποία λέει: "Καθαρό για τον Θεό".
Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως με αυτή τη σφραγίδα "καθάριζαν" τα αντικείμενα και τα προϊόντα που έμπαιναν στο Ναό. Έπρεπε, λένε οι επιστήμονες, ό,τι προοριζόταν για θυσία ή επρόκειτο να χαριστεί στον Θεό, να είναι καθαρό και αυτό γινόταν με την σφραγίδα.
Μάλιστα υπάρχουν και αναφορές για το εν λόγω εύρημα σε αρχαία κείμενα, που περιγράφουν την διαδικασία "εξαγνισμού" μέσω της σφραγίδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: