Μήπως το
Μπουντεσλάντε των Εβραίων ήταν ηλεκτρικός συμπυκνωτής; Υπήρξε ο ισχυρισμός, αλλά
δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι, ο ηλεκτρισμός τέθηκε σε μαγική χρήση στην
Περσία πολύ νωρίς, ήδη από την εποχή των Σασανιτων, δηλαδή μεταξύ του 214 και 651 μ.χ. Η απόδειξη βρέθηκε το 1936 απ' τον δόκτορα Βίλχελμ
Καίνιχ του ιρανικού κρατικού Μουσείου στη Βαγδάτη. Στο Κοτζούτ Ραμπουα, νοτιοδυτικά
της Βαγδάτης, ανακάλυψε πήλινα αγγεία ύψους έξι ιντσών με διάμετρο τριών ιντσών περίπου. Περιείχαν χάλκινους κυλίνδρους και
σιδερένιες ταινίες απομονωμένα μεταξύ τους με κατράμι. Βρέθηκε θειικός χαλκός στον
πάτο των αγγείων. Με την προσθήκη νερού, θα
μπορούσε να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα απ' αυτές τις πρωτόγονες μπαταρίες αρκετά
φορτισμένο για την επιμετάλλωση χρυσού ή ασημιού με γαλβανισμό.
Η αρχαιότερη απ' αυτές τις μπαταρίες πάει πίσω ως το 250 π.χ. Ἡ πιο πρόσφατη έγινε γύρω στα 650 μ.χ. Στις ανασκαφές, βρέθηκαν επίσης αντικείμενα επιμεταλλωμένα με χρυσό με τον γαλβανικό τρόπο.
Η αρχαιότερη απ' αυτές τις μπαταρίες πάει πίσω ως το 250 π.χ. Ἡ πιο πρόσφατη έγινε γύρω στα 650 μ.χ. Στις ανασκαφές, βρέθηκαν επίσης αντικείμενα επιμεταλλωμένα με χρυσό με τον γαλβανικό τρόπο.
Ο Γαλβανι εφηύρε την ηλεκτρική διεργασία που πήρε το όνομα του το 1791, και το 1800 ο Βόλτα δημιούργησε την πρώτη μπαταρία του πολιτισμού μας, δηλαδή την στήλη Βόλτα. Επομένως είχαμε λιγότερο από 200 χρόνια να εξερευνήσουμε τις χρήσεις του ηλεκτρισμού. Οι αρχαίοι μάγοι, απτήν άλλη μεριά, είχαν πάνω από δυο χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορεί ν' αποκλειστεί ή πιθανότητα ότι ανακάλυψαν χρήσεις αυτού που είναι άγνωστες σε μας σήμερα.
Το μυστικό του ηλεκτρισμού φαίνεται πως το φύλαγαν πολύ καλά. Ὁ ηλεκτρισμός δεν αναφέρεται ποτέ άμεσα στ' αλχημικά ή μαγικά συγγράμματα. Απ' την άλλη μεριά, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από κρυμμένους υπαινιγμούς που δείχνουν αναφορές για λάμπες πού καίνε με κρύο φώς, για συσκευές πού μοιάζουν με το ηλεκτρικό όργανο πού χρησιμοποιούν οι γιατροί, για συσκευές πού αναπαράγουν εικόνες, πράγμα πού μας θυμίζει την ηλεκτρική φωτογράφιση η ξηρογραφία. Η μελέτη αυτών των συγγραμμάτων θ' άξιζε τον κόπο για τον σύγχρονο τεχνικό.
Αρχαία μπαταρία (χρονολογείται μεταξύ 250 π.Χ.-250 μ.Χ.) που ανακαλύφθηκε στην Khujut Rabu μερικά χιλιόμετρα έξω από την Βαγδάτη) |
Ο σκοπός των αγγείων δεν είναι γνωστός. Μια περιγραφή αυτών μαζί με εικόνες δημοσιεύτηκε στο σοβιετικό περιοδικό "Ὁ σύγχρονος τεχνολόγος". Αν κατασκευάστηκαν από γυαλί, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ήταν συσκευές για την παραγωγή στατικού ηλεκτρισμού ή πηγές φωτός. Ο Πικράντ απέδειξε ότι ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας παράγονται όταν υδράργυρος κουνιέται δυνατά μέσα σ' ένα ποτήρι. Εχουν αρκετή δύναμη να κάνουν ένα σωλήνα νέου να λάμπει. Άλλα αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι δυνατό μ' ένα αγγείο φτιαγμένο από πηλό. Επομένως, ποιος είναι ο σκοπός αυτών των αγγείων; Είμαστε στην ιδια θέση που θα βρισκόταν ένας άνθρωπος του δωδέκατου αιώνα, αν του έδειχναν ένα μετασχηματιστή ή μια λυχνία.
ΠΗΓΗ : http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου