Σύμφωνα με τον Ποστ, το συνθετικό κρέας θα μπορούσε να μειώσει κατά 60% την επιβάρυνση με αέρια του θερμοκηπίου από τα δισεκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται. Αραγε ποια μελέτη αποδείχνει ότι το μεθάνιο που παράγεται από τα ζώα εκτροφής είναι ποσοτικά συγκρίσιμο με εκείνο που παράγεται από τους μικροοργανισμούς μεθανοσύνθεσης στην επιφάνεια της Γης, ή εκείνο που εκλύεται από τα βάθη των ωκεανών; Κατά τον Ποστ, σε 40-50 χρόνια η κατανάλωση κρέατος θα διπλασιαστεί και το κρέας θα γίνει είδος πολυτελείας (λες και σήμερα δεν είναι είδος πολυτελείας για δισεκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη Γη και για κάποια επιπλέον εκατομμύρια, που προστίθενται από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση). Η μέθοδός του ελπίζει ότι θα αυξήσει σε 50% την ενεργειακή αποδοτικότητα της μετατροπής φυτικής πρωτεΐνης σε ζωική, από 15% που είναι σήμερα με τη συμβατική εκτροφή ζώων.
Πόσο θα στοιχίζει το «μπιφτέκι του σωλήνα»; Τα βλαστοκύτταρα πρέπει να τραφούν με αμινοξέα, πρωτεΐνες, λιπίδια, ορμόνες (...) και σάκχαρα, ώσπου να γίνουν λωρίδες μήκους δύο εκατοστών και πάχους ενός χιλιοστού. Για να έχουν οι μυικές ίνες σωστή ανάπτυξη, πρέπει να υποβάλλονται σε ...γυμναστική και αυτό γίνεται με επαναλαμβανόμενες ηλεκτρικές διεγέρσεις τους. Με άλλα λόγια οι συνθετικές ίνες εξαναγκάζονται να κάνουν έλξεις! Ετσι «το μόνο πρόβλημα» (όπως ακριβώς γράφτηκε) είναι το κόστος ενός «μπιφτεκιού του σωλήνα», που αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 250.000 ευρώ!
Το θέμα είναι ποιός θα τολμούσε να γευτεί κάτι σαν αυτό το συνθετικό μπιφτέκι. Ένα άγνωστο μείγμα ουσιών το οποίο θα πρέπει να μεταβολιστεί μέσα μας.Αν αληθεύει το ρητό "είμαστε ότι τρώμε" σύντομα θα έχουμε θέμα. Πολλοί οικολόγοι και προοδευτικοί προωθούν αυτή τη λύση λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου (το οποίο αμφισβητήται πλέον ανοιχτά από χιλιάδες επιστήμονες).
ΠΗΓΗ :defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου