Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Βαμπίρ Η Ιστορία του... Αρνολντ Πάολ



    Μία από τις διασημότερες περιπτώσεις βρικολάκων στο XVIII αιώνα συνδέεται με τον Αρνόλντ Πάολ, ο οποίος έζησε στο έδαφος της σημερινής Γιουγκοσλαβίας (στη συνέχεια η γη ήταν μέρος της αυτοκρατορίας των Αψβούργων). Εκεί σωζόταν το έγγραφο, το οποίο υπογράφτηκε από την αυστριακή αυτοκρατορική επιτροπή που αποτελούνταν από τρεις στρατιωτικούς ιατρούς και δύο αξιωματικούς.

    Ο Πάολ ήταν ένας νεαρός που επέστρεψε στο πατρικό του χωριό κοντά στο Βελιγράδι Meduegna άνοιξη του 1727 μετά την αποχώρηση της στρατιωτικής θητείας. Αγόρασε ένα σπιτάκι, ξεκίνησε ένα αγρόκτημα, έκανε σχέδια να παντρευτεί μια όμορφη κοπέλα, τη Νίνα, την κόρη ενός πλούσιου γείτονα.

  Eίχε πάντα καλή σχέση με τους γείτονές, και αυτοί παρατήρησαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το αγόρι. Η Νίνα, επίσης, ανησύχησε . Ένιωθε ότι κάτι τον απασχολεί. Και όταν τον ρώτησε ευθέως σχετικά με το λόγο, ο Πάολ απάντησε ότι τον κυνηγούν έμμονες ιδέες ότι θα πεθάνει πρόωρα. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Ελλάδα. Εκεί τον επισκέφτηκε ένα πνεύμα, Πήγε και βρήκε τον τάφο του και προσπάθησε να διώξει το διάβολο από το σώμα του, αλλά απέτυχε. Για το λόγο αυτό αρνήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και επέστρεψε στο χωριό τόσο νέος.

    Για μια στιγμή, φάνηκε, ότι τον Πάολ δεν τον απασχολεί τίποτα. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, όταν έπεσε από τις στοίβες σανό, τραυματίστηκε και σύντομα πέθανε. Ένα μήνα αργότερα, υπήρχαν φήμες ότι ο Πάολ περιπλανιέται τη νύχτα. Οι άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι τους ακολουθεί, και μάλιστα, πολλοί σύντομα πέθαναν. Δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την κατάρα του βαμπιρισμού. Μετά από δυόμισι μήνες, οι κάτοικοι αποφάσισαν να σκάψουν και να βγάλουν το πτώμα.

Μαζί με μια ομάδα χωρικών πήγανε στο νεκροταφείο δύο αστυνομικοί οποίους στείλανε από το Βελιγράδι, όπου οι αρχές ενδιαφέρθηκαν για την μυστηριώδη υπόθεση,.Μαζί ήταν και στρατιωτικοί χειρούργοι ,ένα αγόρι τυμπανιστής, το οποίο μετέφερε τα εργαλεία καθώς και ο γέρος νεκροθάφτης με τους βοηθούς του. Αφού αφαιρέσανε το καπάκι από τον τάφο, είδανε, όπως ήταν τότε γραμμένο στην επίσημη έκθεση ότι "το σώμα στρέφεται προς τα πλάγια, τα σαγόνια ορθάνοιχτα, και χείλη μπλε γεμάτα υγρό,φρέσκο ​​αίμα, που ρέει σε μια στάλα πάνω από το στόμα." Στα συνέχεια , η έκθεση αναφέρει: "ο ατρόμητος νεκροθάφτης σήκωσε το σώμα και το έβαλε σωστά. Σύντομα κατάλαβαν ότι μπροστά τους είναι ένα βαμπίρ. Έμοιαζε σχεδόν σαν να είναι ζωντανός ... Σε μια στιγμή που ο νεκροθάφτης άγγιξε το σώμα, το εξωτερικό δέρμα ξεφλουδίστικε και κάτω είχε καινούργιο δέρμα και νύχια ... «Οι άνθρωποι φοβηθήκανε ,ο μικρός τυμπανιστής λιποθύμησε . Στο πτώμα άρχισαν να ρίχνουνε σκόρδο, διαπεράσανε το σώμα του με ένα πασσάλο ».ότε το πτώμα έβγαλε μια τρομερή κραυγή και άρχισε να τρέχει κατακόκκινο αίμα." Μετά από αυτό, ξέθαψαν τα σώματα τεσσάρων ανθρώπων, η αιτία του θανάτου των οποίων, πίστευαν ότι ήταν ο Πάολ. Τα τρύπησαν και αυτά με πασσάλους για να τους αποτρέψουν από την επιστροφή τους στον έμβιο κόσμο. Και τότε τα λείψανα των πέντε τα έκαψαν και τις στάχτες τους τις έθαψαν σε καθαγιασμένο έδαφος.

 Για αρκετό καιρό τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα. Αλλά και πάλι, πέθαναν λίγοι άνθρωποι , και όπως και πριν το χωριό άρχισε πάλι να ανησυχεί . Η κυβέρνηση διόρισε μια επιτροπή που ανέλαβε να ανοίξει τους τάφους των νεκρών που πέθαναν πρόσφατα και να κάνει μια ιατρική εξέταση των πτωμάτων. Στα έγγραφα της Επιτροπής, με ημερομηνία 1732, μπορείτε να βρείτε μια περιγραφή ενός πολύ περίεργου γεγονότος:τα τέλεια διατηρημένα σώματα των γυναικών και των παιδιών που πεθάναν λίγους μήνες πριν την εκταφή του σώματος, ενώ τα σώματα των άλλων που είχαν φύγει σε έναν άλλο κόσμο μαζί με τους πρώτους ήταν σχεδόν εντελώς διαλυμμένα . Τα μέλη της επιτροπής αποκεφάλισαν τα πτώματα και τα έκαψαν.

ΠΗΓΗ : www.anexigita.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: