Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Περού, 5.000 πελεκάνοι 900 δελφίνια νεκρά


Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου ότι 5.000 πουλιά κυρίως πελεκάνοι  και περίπου 900 δελφίνια πέθαναν στην βόρεια ακτή της χώρας, πιθανόν από τις ανερχόμενες θερμοκρασίες στα νερά του Ειρηνικού ωκεανού. Οι ακτές χαρακτηρίστηκαν ως «Απαγορευμένες» ενώ πολλοί επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν τις αιτίες. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις εταιρείες πετρελαίου.
Ο υφυπουργός περιβάλλοντος Gabriel Quijandria διαφώνησε και είπε ότι η θέρμανση των νερών που διαταράσσει την τροφική αλυσίδα είναι η αιτία. Επίσης ότι τα τεστ στα 877 δελφίνια δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι η μόλυνση από τα
βαρέα μέταλλα και οι βακτηριδιακές μολύνσεις δεν είναι η αιτία. Είναι πιθανόν είπε ο Quijandria ότι το φαινόμενο θα επεκταθεί και σε άλλες ακτές με αύξηση των θανάτων πουλιών και θαλάσσιας ζωής.


Η μη κυβερνητική οργάνωση ORCA ρίχνει το φταίξιμο για τους θανάτους των δελφινιών στην άντληση πετρελαίου και στους θορύβους που προκαλούν οι εξέδρες αντλήσεως πετρελαίου στην θάλασσα.
Οι ερευνητές της ORCA (Ocean Research & Conservation Association) ανακοίνωσαν ότι τα δελφίνια «έχουν σπασμένα αυτιά, φυσαλίδες στα όργανα τους και το αίμα κλπ».
Επίσης βρήκαν «ότι η μόλυνση από βαρέα μέταλλα και οι βακτηριδιακές μολύνσεις δεν ήταν υπεύθυνες για την κατάσταση τους».

Η αλήθεια, τα Σόναρ των 400db:  Η αλήθεια είναι ότι το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και της Αγγλίας έχουν κηρύξει εδώ και χρόνια τον πόλεμο ειδικά στα Δελφίνια και τις Όρκες. Πως το κάνουν; Μα με τα ρυμουλκούμενα πλωτά sonar των 400 decibels. Η επίσημη δικαιολογία είναι η ανίχνευση των υποβρυχίων των «κακών» Ρώσων και Κινέζων. Επειδή για όσους καταλαβαίνουν τα 400db είναι τρομακτικό νούμερο. Τα 120db είναι το όριο πόνου του αυτιού. Το πολυβόλο 130 και το αεριωθούμενο κοντά στα 140. Θυμηθείτε ότι η κλίμακα είναι ΛΟΓΑΡΙΘΜΙΚΗ. Τα σόναρ αυτά ρυμουλκούνται σε ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Γαιτί; Γιατί αν ήταν εγκατεστημένο στο πλοίο, μόλις θα έπαιρνε εμπρός ΟΛΟ το προσωπικό θα ήταν ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ νεκρό με τα ίδια συμπτώματα με τα δελφίνια. Η αρχική έκδοση αυτών των σόναρ παρήγαγαν  200db ενώ τώρα 400db. Η απόσταση που ενεργεί φονικά στην ζωή είναι πολύ μεγάλη.



ΠΗΓΗ : http://www.terrapapers.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: