Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ελάχιστα αποθέματα μετά το εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου



Εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν έχουν αποφασίσει οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου και αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στην Ελλάδα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Μασσαλής, τα ελληνικά διυλιστήρια αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν σε ένα ποσοστό περίπου 35%. Και τώρα, εάν διακοπεί αυτή η συνεργασία, πρέπει να βρεθεί άλλος προμηθευτής.

«Η Ελλάδα προμηθεύεται ένα μεγάλο ποσοστό καυσίμων που διυλίζει από το Ιράν. Αυτό συμβαίνει διότι το Ιράν μας δίνει με πίστωση όταν οι άλλες χώρες δεν μας δίνουν με πίστωση.

Από 1η Ιουλίου έχει επιβληθεί εμπάργκο και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ζήτησε εξαίρεση γιατί οι λόγοι αδυναμίας πληρωμής συνεχίζουν να υπάρχουν, αυτή δεν εδόθη. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθούν εναλλακτικής πηγές προμήθειας», τονίζει ο κ. Μασσαλής.

Και τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση διότι τα αποθέματα διαρκούν μόνο για 90 ημέρες και από εκεί και πέρα θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια στην αγορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: