Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τσελέντης: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό

Τσελέντης: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι σεισμολόγοι στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι η χώρα μας είναι  πιθανό να «χτυπηθεί» από μεγάλο σεισμό και οι συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες. Οπως υποστηρίζουν, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, λόγω της ποιότητας και της παλαιότητας των κτιριακών κατασκευών, οι οποίες δεν πληρούν προδιαγραφές αντισεισμικότητας.

 
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σεισμολόγοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, αφού η Ελλάδα είναι  χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα και παρόλα αυτά δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη παιδεία, ούτε η κατάλληλη υποδομή.
Μετά τις σεισμικές δονήσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης δήλωσε: «Οι χθεσινοί σεισμοί των 5 Ρίχτερ είναι μεν ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά προειδοποιεί ότι μέσα στο 2013 κατά την γνώμη του θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια».
Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης υπενθύμισε ότι η πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί πάντα και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, αλλά και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους
ΠΗΓΗ : www.sofokleousin.gr

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: