Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Και σε προϊόντα της Nestle βρέθηκε DNA αλόγου!


H Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο απέσυρε από τα ράφια των σουπερ μάρκετ γεύματα ζυμαρικών με βοδινό, αφού περιείχαν DNA αλόγου!

Η εταιρεία με βάση της την Ελβετία, σύμφωνα με το BBC σταμάτησε να προμηθεύεται κρέας και παράγωγα κρέατος από έναν γερμανό προμηθευτή.

Η Nestle είναι ακόμα μια εταιρεία που ανακαλύπτει ίχνη αλόγου σε γεύματα βοδινού κρέατος.
Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τα επίπεδα DNA αλόγου που βρέθηκαν ήταν πολύ χαμηλά αλλά πάνω από 1%.


Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία πάντως είχε ανακοινώσει ότι τα προϊόντα της δεν περιείχαν κρέας αλόγου. Η Nestle απέσυρε δυο κατεψυγμένα γεύματα το: Buitoni Beef Ravioli και το: Beef Tortellini, στην Ιταλία και την Ισπανία.

Επίσης θα αποσύρει λαζάνια α λα μπολονέζ  (Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes) που είναι επίσης κατεψυγμένο προϊόν για εταιρείες κέτερινγκ στην Γαλλία. Σύμφωνα με τη Nestle, η γερμανική εταιρεία που την προμήθευε με τα προϊόντα αυτά είναι η γερμανική ΗJ Schypke, η οποία είχε αναλάβει εργολαβικά την δουλειά από την JBS Toledo. Η τελευταία είναι μια μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στο Βέλγιο. "Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των προϊόντων, ωστόσο, τίθεται θέμα σήμανσης", τονίζει η εταιρεία.

ΠΗΓΗ : newsit

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: