Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία - Μεγάλος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές





Σε συναγερμό βρίσκεται η Τουρκία ύστερα από προειδοποίηση των τουρκικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος εναντίον αμερικανικών συμφερόντων όπως προξενεία, πρεσβείες, στρατιωτικές βάσεις και κατοικίες Αμερικανών αξιωματούχων. Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έπειτα από προειδοποίηση της αμερικανικής CIA και της MIT. 


«Υπάρχουν σοβαρές απειλές κατά αμερικανικών συμφερόντων. Η προειδοποίηση αφορά τα αμερικανικά προξενεία, τις πρεσβείες, τις στρατιωτικές βάσεις και τις κατοικίες Αμερικανών αξιωματούχων», όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Τουρκίας, υπάρχουν δύο προειδοποιητικές επιστολές με ημερομηνία 2 και 5 Δεκεμβρίου όπου εκεί αναφέρονται τα ονόματα πέντε τζιχαντιστών που κατάφεραν να εισέλθουν στην Τουρκία. 

Από την πλευρά της, η αστυνομική διεύθυνση της Τουρκίας έχει ήδη προειδοποιήσει τα αστυνομικά τμήματα και των 81 επαρχιών ότι τρεις Παλαιστίνιοι έχουν ήδη εισέλθει στη χώρα και είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" αναφέρει επίσης ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν βάλει στο "μάτι" και τουριστικές περιοχές όπου συρρέουν κυρίως τουρίστες από τη Ρωσία αλλά και άλλες χώρες.
-ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: