Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ : Ταφοι Ιπποτων στην Κυπρο. Παγκοσμια Ανατροπη της εναρξης του Τεκτονισμου .250 χρονια πιο πριν


                  Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ έρχεται με μια νέα παγκοσμια αποκαλυψη. Ο φωτογραφικός φακός του Θοδωρη Βογιατζόγλου εντοπισε σε ενα μεγαλο ναο της Κυπρου ταφους Ιπποτων απο την Περιοδο που η Κυπρος ηταν ενα Σταυροφορικο Βασιλειο.Το Σταυροφορικο Βασιλειο επισημως Ιδρύθηκε το 1197 και καταλυθηκε το 1489 . Στο κρυφο για χρονια νεκροταφειο περα των επιτυμβιων πλακων υπαρχει και πιο μεταγενεστερη ταφη Καπετανιου Αγγλικού πλοιου με ημερομηνια 1685 αλλα με συνδεση με τους Ιπποτες. Αυτο ομως που συγκλονίζει είναι η επιτυμβια στήλη του Ιππότη Georgius Barton και της συζυγου του ELIZABETH PFAUZ που συμφωνα με το Excerpta Cypria ( βιβλιο για την Ιστορια της Κυπρου) χρονολογουνται γυρω στο 1460 και στο κατω μερος υπαρχει το μασωνικο συμβολο του κανονα και του διαβητη που πιστοποιει οτι ο Βarton ηταν τεκτωνας. Ομως συμφωνα με τα στοιχεια η πρώτη τεκτονική μεγάλη στοά στην ιστορία, η μεγάλη στοά της Αγγλίας, ιδρύθηκε προς τιμή του Γεωργίου του A'  την ημέρα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, 24 Ιουνίου 1717. Αρα εδώ έχουμε την ζωντανή αποδειξη ότι ο τεκτονισμος προυπηρχε σε μια πιο κλειστη καστα τουλαχιστον 250 χρόνια πιο πριν !!!!.  Σύμφωνα με τη μυθολογία των Ελευθεροτεκτόνων, οι ρίζες της αδελφότητας τους ανάγονται στην εποχή της ανέγερσης του Ναού του Σολομώντος.  Για λογους ασφαλειας του χωρου δεν λεμε σε ποιο μοναστηρι ειναι. 






Το Βασίλειο της Κύπρου ήταν ένα Σταυροφορικό Βασίλειο κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Ιδρύθηκε το 1197, έξη χρόνια μετά από την κατάληψή της Κύπρου από τον Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο το 1191, κατά την Γ' Σταυροφορία. Καταλύθηκε όταν το 1489 η Βασίλισσα Αικατερίνη Κορνάρο παραχώρησε, ως κληρονομιά, το νησί στη Βενετία.
Κατά την Γ' Σταυροφορία ο στόλος του Ριχάρδου μετά από μία καταιγίδα προσορμίστηκε στην Κύπρο. Είχαν χάσει μερικά καράβια από την καταιγίδα, και σε ένα από αυτά βρίσκονταν η Ιωάννα, η Βερεγγάρια (μέλλουσα σύζυγος του Ριχάρδου) και ένα μεγάλο τμήμα των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί για τη σταυροφορία. Λίγες ημέρες αργότερα ανακάλυψαν ότι οι επιβάτες είχαν αιχμαλωτιστεί από τον ηγεμόνα της Κύπρου, τον Ισαάκιο Κομνηνό, τον άνθρωπο που απόσχισε την Κύπρο από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ο Ριχάρδος κυρίεψε την Κύπρο, απελευθέρωσε τους δικούς του, αιχμαλώτισε τον Ισαάκιο Κομνηνό και πούλησε αμέσως το νησί στους Ναΐτες Ιππότες. Ένα χρόνο αργότερα οι Ναΐτες Ιππότες επέστρεψαν το νησί στον Ριχάρδο, μετά από εξέγερση των κατοίκων κατά της σκληρής διακυβέρνησης και της βαριάς φορολογίας που είχαν επιβάλει, την οποία κατάπνιξαν στο αίμα το Πάσχα του 1192. Ο Ριχάρδος το πούλησε στον έκπτωτο Γάλλο βασιλιά της Ιερουσαλήμ Γκι ντε Λουζινιάν, σαν αντάλλαγμα για την παραίτησή του από τα δικαιώματά του στο Βασίλειο της Ιερουσαλήμ. Το 1197, όταν στην εξουσία ήταν ο αδελφός του Γκι, ο Αμορί ή Αμάλριχος, η Κύπρος αναγνωρίστηκε ως Βασίλειο. Το Βασίλειο της Κύπρου αποδείχθηκε το μακροβιότερο από τις κατακτήσεις των Σταυροφόρων, μέχρι το 1489 και κρατήθηκε ως Βενετική κτήση μέχρι το 1571, όταν έπεσε στα χέρια των Τούρκων.

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ

 ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.


 ΤΟ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΟΥ GEORGIUS BARTON
 ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ

  Η ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1685
 ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ JOLLY ROGERS ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

 Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΣΕ ΤΑΦΟ ΙΠΠΟΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
 ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙΤΗΣ .


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ : ΑΡΧΕΙΟ ΘΟΔΩΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ , ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

20 σχόλια:

HellCombatant είπε...

Το ότι η "επίσημη" Μασονία εμφανίζεται στο Λονδίνο το 1717 δε σημαίνει καθόλου ότι δεν υπήρχε σε άτυπη μορφή σαν σύνολο συντεχνιών σε όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Μάλλον η τυπική μορφή που διαμορφώθηκε στην Αγγλία συμπίπτει με άλλα πράγματα όπως το ιδιότυπο κοινωνικό συμβόλαιο της Αγγλικής αστικής τάξης που αναδύθηκε μετά τον Κρόμγουελ, την πρώτη παγκόσμια επινόηση της έννοιας της "Εταιρείας" και του αντίστοιχου δικαίου που έκαναν πλέον απολύτως παρωχημένη την προηγούμενη μορφή των συντεχνιών.

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Σε καθε περιπτωση ποτε πριν το 1717 δεν υπηρχε επισημη καταγραφη.Ακομα και ο Κρομγουελ που αναφερεσαι ειναι 200 χρονια μετα την ταφοπλακα.

Βασιλης είπε...

Θα ηθελα να ρωτησω, γιατι ο γνωμονας και ο διαβητης ειναι στην συζυγο και οχι στον ιδιο τον θεωρουμενο Τεκτονα? Που αναφερονται οι τρεις ημισεληνοι και τα τρια χερια ως Τεκτονικα συμβολα???

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Γιατί και η σύζυγος ήταν μυημενη και η πλάκα είχε το σύμβολο από το θάνατο του Ιππότη. Για τα σύμβολα σας παραπεμπω στο δελτίο της Εραλδικης Εταιρείας

Βασιλης είπε...

Οι φωτο μηπως ειναι απο την εκκλησια του Αγιου Λαζαρου στην Λάρνακα ??? Ο George Geffry στο βιβλίο του : Ancient monuments of Cyprus και στο κεφάλαιο Description of coat of Arms and Epitaph form σελ.179 και Β΄εκδ.1983 κάνει αναφορά για τον τάφο και αναφέρει ότι έτος κατασκευής είναι το 1785 ή 1783 ... Πως εσεις χρονολογειτε την κατασκευη παλαιοτερα?

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Αγαπητε κυριε Νομικε στην πανω πλευρα του ταφου υπαρχει χαραγμενο το MCDLX που ειναι το ισοδυναμο του 1460 στα Λατινικα. Διαβαστε στο τευχος του Hellenic Nexus το αρθρο μου. Εσεις δεν κανετε ερωτησεις.Εσεις κανετε διαπιστωσεις.Και αφου σας καλυψα για τα συμβολα και για το βαρωνο και την συμβια του αμφισβητηση γινεται και για την ημερομηνια που την εχω δει με τα ιδια ματια. Σημειωτεον οι ταφοι ειναι 18 και οχι ενας. Ερωτηση ευθεια προς εσας . Ειστε τεκτων ?

Βασιλης είπε...

Αγαπητε Χριστο, στην επανω πλευρα ΔΕΝ εχει το MCDLX, αλλα το MDCCXCII (απο οτι καταλαβαινετε εχω ολοκληρη την φωτο )και το ετος βγαινει:1792 ... Μηπως λοιπον δεν συμβαινει κατι απο οτι ισχυριζεστε? Δεν υπαρχει καμμια διαθεση αντιδικιας απο πλευρας μου, αλλα μονο προθεση για να δουμε την αληθεια... Αν θελετε ΟΛΗ την φωτο, με χαρα να σας την στειλω. Βλεπετε πως ξερω πολλα...

Βασιλης είπε...

Επισης ο προεδρος της Εραλδικης Εταιριας ειναι καλος μου φιλος και μολις επιστρεψει απο τις διακοπες του, θα μιλησω μαζι του για τα συμβολα και ιδιως τις τρεις ημισελινους. Επ'ευκαιρια νομιζω οτι στο χθεσινο μου post, εκανα σαφεις ερωτησεις ( πχ ειναι ή οχι η εκκλησια του Αγιου Λαζαρου, το μερος που αναφερεστε ?) αλλα απαντηση δεν πηρα.

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Aγαπητε οπως καταλαβαινεται και εγω εχω τις φωτογραφιες. Εχω παει εκει. Διαβαστε το αρθρο που κυκλοφορει αυριο και με μεγαλη χαρα να με αναφερεται και στο περιστηλιο στο οποιο ανηκεται ως αναληθη. Ως τεκτων που ειστε δεν σας αλλαζω τα πιστευω αλλα το χρονικο οριο που ξεκινατε ως οντοτητα. Και επισης υπαρχουν και αλλα δυο συμβαντα σε αυτο το κοιμητηριο.Καλη σας αναγνωση.

Βασιλης είπε...

για την χρονολογια δεν μου απαντατε....

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Σας απαντησα. Δειτε το αρθρο . Για τον αρθρογραφο ειναι 1460. Επισης ειναι αλλα δυο συμβαντα που συμβαινουν εκει. Καντε και λιγο κινηση στο περιοδικο. Και σας ευχαριστω πολυ που μπαινεται στην ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ.Και επισης ειναι 18 οι ταφοι και οχι ενας. Τελος τα συμβολα ειναι πολλων αναγνωσεων. Για την ημισεληνο δειτε και εδω: http://www.masonic-lodges.com/crescent-masonic-lodge-north-little-rock-ar.html

Unknown είπε...

Κύριε Κασταμονίτη εγώ προσωπικα έχω τραβήξει τη φωτογραφία και θάθελα μιαν απάντηση για το: MDCCXCII άν έχετε κι εσείς τη φωτό τότε μέχρι αύριο να διορθώσετε το σφάλμα σας. Πιστεύω ότι έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας,...άλλως κινδυνευει η αξιοπιστία σας. ...όσο γι' αυτούς που σας διαβάζουν "CAVEAT EMPTOR"!!!

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Aγαπητε οι φωτογραφιες ειναι πνευματικη ιδιοκτησια του κ.Θεοδωρου Βογιατζογλου στον οποιο γινεται αναφορα και στο αρθρο. Αφηστε τις κρισεις για το κοινο.Κρινεται χωρις να εχετε διαβασει το αρθρο.ΤΟ CAVEAT EMPTOR που στα ελληνικα σημαινει Ας προσέξει ο αγοραστής απαντιεται ευκολα με 260.000 προβολες σε 2,5 χρονια 1210 αρθρα απο 109 χωρες με 21 % απο το εξωτερικο. Φαινεται προσεχουν πολλοι.

Βασιλης είπε...

Απο οτι εμαθα οι ταφοι ειναι 8 και οχι 18... Οσον αφορα το οτι εσεις λετε οτι η χρονολογια που αναγραφεται ειναι: MCDLX και εγω λεω πως αναγραφεται το : MDCCXII .. Βγαλτε ολη την φωτο να δουμε ποιος λεει αληθεια....

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Τελευταια αναρτηση απαντηση . Μονο στο αρθρο μου εχω 12 ταφοπλακες φωτογραφιες.Ειναι λιγο περιεργο να εχουν βαλει 3 ας πουμε ταφοπλακες σε ενα ταφο για να βγαινουν 8 οι ταφοι οταν στο βιβλιο Excerpta Cypria αναφερονται 18 ταφοι και ο George Geffry αναφερει 16. Εγω μετρησα 14 παντως.

Straightly Enough είπε...

@Gregory Cyprus
Οι φωτογραφίες του Άρθρου τούτου έχουν τραβηχθεί από εμέ τον ίδιο τον Δεκέμβριο του 2006.Οποιοςδήποτε θέλει μπορώ να το αποδείξω.
Δεν είναι πρέπον το ψεύδος κύριε
Gregory Cyprus .Με ποιο δικαίωμα λέτε οτι είναι δικιές σας????

Βασιλης είπε...

Μα οι φωτο που σας στελνουμε ΔΕΝ ειναι οι δικες σας, γιατι εχουμε και ΕΜΕΙΣ τραβηξει και ΔΕΝ ειναι αποκληστικες σας οπως λέτε.... Γι αυτο και ενω δεν εχετε βγαλει το σημειο με την χρονολογία, εμεις το εχουμε. Πως γινεται ????

seleg είπε...

υπαρχουν πρακτικα μασωνικων στοων στη σκωτια απο τελη του 1500 . οποτε η μασονια οντως ειναι παλιοτερη τουλαχιστον κατα 117 ετη κ αυτο μαζι με τα αλλα στοιχεια συνηγορει υπερ του κασταμονιτη. θερμα συγχαρητηρια

Βασιλης είπε...

Καλοι μου φιλοι, δεν μιλαμε γενικως για τον Τεκτονισμο και τις ριζες του. Μιλαμε για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιπτωση του ταφου. Η εκκλησια αυτη εχει διαφορους ταφους, ΕΝΑΣ εκ των οποιων εχει εναν γνωμονα με διαβητη. Η ταφικη αυτη πλακα εχει χρονλογια 1792. Απο ΑΛΛΗ ταφικη πλακα εληφθη η χρονολογια 1460, απο τον Κο Κασταμονιτη, και "απεδωθη" στον Ναιτη... Εγω ρωταω γιατι εγινε αυτο το σκοπιμο "μπερδεμα", πανω στο οποιο στηνεται ολη η... Παγκοσμια αποκαλυψη. Δεν νομιζω πως ρωταω κατι περιεργο, ουτε εχω προθεση αντιδικιας, αλλα απλα θελω την αληθεια. Να ειστε ολοι καλά...

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Γιατί είμαι κακό παιδί και τα μπερδεύω για να σας μπω στο μάτι .