Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

TMHMA OMIΛΙΑΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ 23/10/2014









TMHMA OMIΛΙΑΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ 23/10/2014 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΣΟΠΤΡΟΝ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κασταμονίτη χαίρετε. Συγχαρητήρια για τις ομιλίες σας και τις ςκπομπές σας. α ήθελα να σας προτείνω κάποιες διορθώσεις σε λα΄θη που κάνατε στην ομιλία σας.

1ον. Στο Ισλάμ υπάρχει ένας Χαλίφης κι όχι πολλοί. Αυτοί που αναφέρατε ως "χαλίφηδες" οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Λώρενς της Αραβίας δεν ήταν Χλίφηδες, ήταν Εμίρηδες ή βασιλείς (μετέπειτα) στα αραβικά μάλικ και ήταν Χασεμίτες(δυναστεία). Ο τίτλος του Χαλίφη ανήκει μόνο σε έναν, ακριβώς όπως ο τίτλος του Πάπα.

2ον. Η σημαία του ISIS-ISIL που είναι το ίδιο πράγμα κι όχι δυο οργανώσεις, απλά αλλάζει το Syria και το Levante που είναι μια γενικότερη ανφορά στην περιοχή του Λεβάντε με επίκεντρο τη Συρία ή (αλλιώς μέρη του Sham) είναι η μαύρη. Γιατί σημαία του Χαλιφάτου είνια η μαύρη σημαία, όχι η πράσινη. Αυτό ανάγεται στο πρώτο Χαλίφη-άτο, το χαλιφ΄το των Δίκαιων ή αλλιώς Rashidun, ου ειδικά απο΄τους συντηρητικούς. σάλαφι και λοιπά μουσουλμάνους θεωρείται η μόνη αποδεκτή περίοδος τουσωστού Χαλιφάτου.
Αντίθετα πράσινη ήταν η σημαία του Χαλιφάτου των Φατιμιδών (909-1171) υ όμως δεν ήταν Σουνιτικό αλλά μια Σιιτική ηγετική κάστα που ηγεμόνευε του Χαλιφάτου και των Σουνιτών κατά πλειψηφία υπηκόων του, ήταν όμως η πλέον χρυσή εποχή του Ισλάμ από άποη γράμμάτων,προόδου κα ανεκτικότητας.

3ον. Η σημαία της Σουδικής Αραβίας (όπως και των περισότερων ισλαμιιστικών οργανώσεων) γράφει το shahada (κάτι σαν ομολογία πίστεως) ένας ο Θεός και Προφήτης του ο Μωάμεθ, ΟΧΙ Ο ΣΑΟΥΝΤ!

4ον. Οι Αλεβίδες δε θα προστατευτούν από το κοσμικό κράοτς, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, είναι οι πυλώνες του Κεμαλισμού απλά γιατί απο΄τον Κεμάλ και μετά μπόρεσαν να ζήσουν χωρίς διώξεις από τυς Σουνίτες Οθωμανούς σουλτάνους. είναι γενικώς αριστεροί είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στα επεισόδια των τελευταίων χρόνων στην Τουρκία, όπως πρόσφατα με τις συγκρούσεις ισλαμιστών και φιλελεύθερων φοιτήτών στα πανεσπιστήμια της Τουρκίας.

5ον. Η ιδέα του Παγκόσμιου Χαλιφάτου είναι ιδρυτική ιδέα του Ισλάμ, όχι των Ασσασσίνων που έρχονται 400 χρόνια μετά, είναι μια μυστικιστική μυστική ομάδα Ισμαηλιτών, σιιτικής αίρεσης που είχαν θανάσιμους εχθρούς και διώκτες του Σουνίτες του Χαλιφάτου, κυρίως τους κατά τόπους εμίρηδες και σουλτάνους όπως ο Σαλαντίν και οι Σελτζούκοι που στο τέλος τους νίκησαν. Δηλαδή με λίγα λόγια οι Ασσασσίνοι ήταν εχθροί του Χαλιφάτου.

NA ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Αγαπητε φιλε ευχαριστω πολυ . Σας απαντω αναφορικα με το σχολιο σας
1) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ
Sīrat Rasūl Allāh Muhammad's Που ηταν ο πιο κοντινος φιλος του Μωαμεθ απαγορευεται να υπαρχει Αmirs στο μουσουλμανικο κοσμο. Η Sunnah ( ΣΟΥΝΑ) παραδοση το απαγορευει ΑΛΛΑ εδω εχουμε πολλες αιρεσεις και την εποχη του ΛΩΡΕΝΣ υπηρχαν 4. Παντως ναι συμφωνα με την ΣΟΥΝΑ πρεπει να υπαρχει ενας .

2) Με την απαντηση σας στο 2 πιστοποιειται οτι υπηρχαν περα απο 1 χαλιφηδες τουλαχιστον μεταξυ Σουνιτες και Σιιτες. Μιλαμε ομως για μπαιρακι πολεμικο και οχι για σημαια κρατους . Το τονιζω αυτο και απλα ειναι θεμα παρεξηγηση οτι ειναι σημαια η μαυρη σημαια. Ειναι πολεμικο μπαιρακι.

3) Η σημαια περιλαμβανει το shahada
lā ʾilāha ʾillā-llāh, muhammadun rasūlu-llāh
There is no god but God, Muhammad is the messenger of God
και το σπαθι του Im Saud που ενωσε τα κρατη Hejaz και Nejd . Αν ξεφυγε κατι αλλο mea culpa

4) Συμφωνω αλλα πιστευω οτι η ιδεα του ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ειναι παραπανω απο μια φυλη.

5) Δεν συμφωνω οτι οι Ασσασινοι ηταν εχθροι του χαλιφατου. Αλλα ειναι μεγαλη συζητηση και δεν μπορουσε σε μια μικρη ενημερωση 45 λεπτων να γινει εξηγηση. Ο Σαλαντιν ηθελε καποια στιγμη να γινει ο παγκοσμιος κυριαρχος.Απλα οι δυναμεις του δεν τον υποστηριξαν. Οι Ασσασινοι εχουν ιστορια και πριν τον Μωαμεθ.

Θα χαρω να σας δω και απο κοντα σε επομενες ομιλιες μου.