Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ "STONEHENGE" ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



Η εύρεση ενός αρχαίου και μυστήριου κτίσματος στη Συρία που χαρακτηρίζεται “η τοποθεσία των νεκρών” έχει ηλικία 10,000 χρόνων και είναι αρκετά πιο παλιό από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι όμως δεν μπορούν μέχρι σήμερα να μελετήσουν από κοντά το κτήριο που ήρθε στο φως ήδη από το 2009, λόγω των αναταραχών στην περιοχή.

Οι παράξενες αυτές κατασκευές από πέτρα ήρθαν στην επιφάνεια το 2009 από τον αρχαιολόγο Robert Mason του Royal Ontario Museum, όταν μελετούσε τυχαία ευρήματα, όπως τάφους στην σχεδόν χωρίς ζωή ερημική περιοχή. Ο Mason παρουσίασε τα ευρήματα στο Harvard’s Semitic Museum και ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη για την κατανόηση της χρήση και τη χρονολόγηση των συγκεκριμένων κτισμάτων. Παρόλο αυτά, όμως, δεν είναι σίγουρο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στο χώρο, με δεδομένες τις εχθροπραξίες που γίνονται εκεί.

Οι παράξενες αυτές κατασκευές βρέθηκαν περίπου στα 50 μίλια βόρεια της Δαμασκού, στην περιοχή όπου επικρατούν τον τελευταίο καιρό βίαιες συγκρούσεις και απαγορεύουν στους αρχαιολόγους να συνεχίσουν την έρευνά τους. Ο Mason θεωρεί ότι αυτές οι κατασκευές χρονολογούνται από τη Νεολιθική έως την Πρώιμη εποχή του Χαλκού, 6000 έως 10,000 χρόνια πριν. Οι πέτρες αυτές τοποθετήθηκαν με τέτοια τρόπο στην περιοχή ώστε να προεξέχουν από το έδαφος—γεγονός που είναι αρκετά παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχουν ίχνη κατοίκησης εκεί κοντά. Τουλάχιστον όχι ίχνη κατοίκησης όπως τα θεωρούν οι άνθρωποι.

“Είναι σαν να πρόκειται για μία περιοχή για νεκρούς και όχι για τους ζωντανούς. Είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη μελέτη και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην περιοχή.” συμπληρώνει ο Mason said.

Οι μυστηριώδεις αυτές κατασκευές βρέθηκαν κοντά σε ένα μοναστήρι, το Deir Mar Musa που βρισκόταν υπό κατάληψη έως το 19ο αιώνα και έχει πάρα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ο Mason θεωρεί ότι το μοναστήρι ήταν στο παρελθόν Ρωμαϊκός πύργος παρακολούθησης που καταστράφηκε από σεισμό. Μάλιστα αυτό αποτέλεσε και την αφορμή, δηλ. ο εντοπισμός ανάλογων πύργων που οδήγησε τον Mason στην ανακάλυψη αυτών των περίεργων κατασκευών.


Πηγή: http://strange-omniverse.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: