Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το νέο 20 ευρω κυκλοφορει στις 24/2/2015



Στις 24 Φεβρουαρίου 2015 θα παρουσιάσει επισήμως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», στο οποίο έχουν ενσωματωθεί βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη», μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, που πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία.
Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ θα παρουσιάσουν επίσημα το νέο τραπεζογραμμάτιο και θα ανακοινώσουν την ακριβή ημερομηνία εισαγωγής του στις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η σειρά «Ευρώπη» τίθεται σταδιακά σε κυκλοφορία με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ακεραιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ και το συνεχές προβάδισμα έναντι των παραχαρακτών.

Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του νέου χαρτονομίσματος:

O αριθμός 20 του νέου χαρτονομίσματος είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Τοποθετημένος στην κάτω αριστερή γωνία, αλλάζει χρώματα -γίνεται πράσινος και βαθύ μπλε- όταν ο κάτοχος κουνήσει το χαρτονόμισμα στο φως.



Δεύτερο χαρακτηριστικό ασφαλείας, η κάθετη λωρίδα με την μορφή της Ευρώπης που έχει αντληθεί από την ελληνική μυθολογία. Με την κίνηση του νομίσματος, εκτός από το ολόγραμμα αποκαλύπτεται και η αξία του χαρτονομίσματος δηλαδή ο αριθμός 20.



Το τρίτο χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι η εικόνα της Ευρώπης. Αν κοιτάξεις το χαρτονόμισμα στο φως εμφανίζεται το ολόγραμμα το οποίο είναι ορατό και από τις δύο πλευρές.



 ΠΗΓΗ : NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: