Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί το μέλι είναι το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό




οι επιστήμονες ανακαλύψουν-γιατί-μέλι-είναι-ο-καλύτερος-φυσικό αντιβιοτικό 
   Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν από καιρό το μέλι για τις αντιβιοτικές ιδιότητες του. Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν και τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του. Το μέλι είναι πιο ισχυρό από ό, τι τα συμβατικά αντιβιοτικά, χάρη στις αντιβακτηριακές, αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε αμυντοσίνη-1, μία πρωτεΐνη που παράγεται από τις μέλισσες και αποτελεί έναν δραστικό παράγοντα θανάτωσης μικροβίων.
Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το μέλι σκοτώνει παθογόνα όπως το MRSA (σταφυλόκοκκος) και  τα βακτήρια που τρώνε τη σάρκα. Τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα όταν υποβάλλονται σε θεραπεία με μέλι, όπως κάνουν όταν χρησιμοποιείτε τα συμβατικά αντιβιοτικά.

Το μέλι καταπολεμά τις λοιμώξεις σε πολλά επίπεδα, και έτσι απενεργοποιεί τα βακτήρια από το να γίνουν ανθεκτικά. Η Susan M. Meschwithz, PhD, λέει ότι το μέλι περιέχει ένα συνδυασμό ισχυρών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της οσμωτικής επίδρασης.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε ζάχαρη του προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα βακτηριακά κύτταρα αφήνονται χωρίς νερό και τα παθογόνα δεν έχουν καμία επιλογή παρά να αφυδατωθούν και να πεθάνουν.


Ο Peter Molan, βιοχημικός, έχει δοκιμάσει εκτενώς φυσικά αντιβιοτικά όπως το μέλι για περισσότερα από 25 χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλι Manuka μπορεί να σκοτώσει τα πλέον ανθεκτικά βακτήρια, ακόμη και όταν αραιώνεται στο ένα δέκατο της συγκέντρωσης του. Όπως εξήγησε, «υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία,  κλινικές ενδείξεις, με μεγάλη διαφορά, για το μέλι στη θεραπεία της πληγής σε σύγκριση με όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα."

Το μέλι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι γεμάτο με βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2 ή ριβοφλαβίνη, Β3 ή νιασίνη, Β5 ή παντοθενικό οξύ, βιταμίνη C, βιοτίνη και ρουτίνη. Το μέλι περιέχει μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, ιώδιο και ψευδάργυρο.

Είναι τόσο δυνατό, που θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή κατά τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων.

Ωστόσο, πάντα να είστε σίγουροι  ότι χρησιμοποιείτε ακατέργαστο, βιολογικό μέλι , επειδή η επεξεργασία καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά και ένζυμα. Αγοράστε μέλι από έναν τοπικό μελισσοκόμο, καθώς διαθέτει ορισμένες ιδιότητες τόνωσης του ανοσοποιητικού απαραίτητες για το σώμα σας να προσαρμοστεί στο περιβάλλον.

 ΠΗΓΕΣ:
livingtraditionally 
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2015/02/blog-post_760.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: