Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βρήκαμε το μπαχαρικό που θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερα χρόνια


διώξεις την ακμήΚαθημερινά ψάχνεις και διαβάζεις όλα όσα θα σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερα χρόνια. Ίσως το κάνεις για να μπορέσεις να τα βάλεις με έναν από με τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου που δεν είναι άλλος από τον θάνατο. Μετά, λοιπόν, από πολλές έρευνες που έκαναν ειδικοί, είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι οι επιστήμονες βρήκαν το μπαχαρικό που θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερα χρόνια και εμείς σου το παρουσιάζουμε για να το εντάξεις στην ζωή σου.
Δεν είναι άλλο από τον σαφράν, τον γνωστό κρόκο που είναι εκτός από ελιξήριο ζωής ένα μπαχαρικό που έχει και πολλές θεραπευτικές ικανότητες.
Όπως τονίζουν οι ειδικοί, έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει στην αντιγήρανση.
Το μπαχαρικό που θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερα χρόνια, όμως, μπορεί να συμβάλει σημαντικά και στην κατάθλιψη καθώς βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία του ατόμου και έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και δεν το λέμε εμείς αλλά το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες. Αφού, σε πρόσφατη έρευνα τονίστηκε ότι αν χορηγηθούν σε άτομο που έχει ήπια μορφή κατάθλιψης 30mg σαφράν την ημέρα η διάθεση του θα ανέβει.
Επίσης το σαφράν, χρησιμοποιείται και ως φάρμακο για το στομάχι για τους έντονους πόνους αλλά και προστατεύει την καρδιά από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλει επίσης και στην μείωση της χοληστερόλης.

Σημείωση!
Το σαφράν μπορείς να το βάζεις στα φαγητά σου αφού θα τους χαρίσει άρωμα και γεύση, κυρίως στο τέλος του μαγειρέματος για να μην μειωθούν οι βιταμίνες του και ταιριάζει πολύ στα ζυμαρικά και στα θαλασσινά. Αν θες, όμως, μπορείς να βράσεις λίγες από τις ίνες του σε ζεστό νερό, να σουρώσεις το ρόφημα και να το πιεις σαν τσάι.
ΠΗΓΗ : http://ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: