Κατά τη μυθολογία, και οι τρεις αδελφοί του Ατλαντα τιμωρήθηκαν από το Δία, μετά τη νίκη των "θεών" στη τιτανομαχία. Ο Δίας κατακεραύνωσε τον Μενοίτιο και τον Επιμηθέα και τους ξαπόστειλε στο Έρεβος, ενώ τον Προμηθέα τον έβαλε στην Ανατολή καρφώνοντας τον πάνω στην υψηλότερη κορυφή του Καύκασου.Εκεί ο Ήφαιστος τον έδεσε σε ένα βράχο με δεσμά άθραυστα. Ένας αετός που τον έστειλε ο Δίας, πήγαινε κάθε μέρα και έτρωγε το ήπαρ του Προμηθέως το οποίο κατά την επόμενη νύχτα ανεγενάτο, επειδή ο Προμηθέας ήταν Τιτάνας αθάνατος. Ύστερα από τριάντα χρόνια έτυχε να περάσει από τα μέρη του Καύκασου ο Ηρακλής ο οποίος με το τόξο του σκότωσε τον αετό και απελευθέρωσε τα δεσμά του Προμηθέα.
Η λαξευμένη σε βράχο εικόνα που μοιάζει πολύ με την ιστορία του Προμηθέα.
Ο τιτάνας , που φαίνεται να φέρει κάτι σαν στέμμα στην κεφαλή (μπορεί να είναι και ενεργειακό, ή αυρικό στέμμα) ειναι δεμένος σε βράχο και κοιτά με οίκτο προς τον ουρανό.
Ευρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο των ΜΥΚΗΝΩΝ, επί του βράχου δεξιά από το γνωστό αρχαιολογικό χώρο, καθώς εισερχόμαστε στην 'Πύλη των Λεόντων', δεξιά της χαράδρας. Οι εικόνες που παραθέτουμε θα σας οδηγήσουν εκεί εκ του ασφαλούς ... Στον κόκκινο εστιγμμένο, με διακεκομμένη γραμμή, κύκλο εντοπίζεται η μορφή του 'δεσμώτη βασιλέα'. Μπροστά σας απλώνεται ο λόφος των ΜΥΚΗΝΩΝ.
Η παρακάτω εικόνα είναι από δορυφόρο (GOGLE EARTH). Παριστάται η τοποθεσία που ευρίσκεται η βραχομορφή (7) μέσα στον κόκκινο εστιγμμένο, με διακεκομμένη γραμμή, κύκλο. Η ευθεία κόκκινη γραμμή (5) παριστά την κατεύθυνση (αζιμούθιο) από το σημείο λήψης (2) της φωτογραφίας της βραχομορφής (7) από το πάρκιν (1) του αρχαιολογικού χώρου (6) των ΜΥΚΗΝΩΝ. O ΒΟΡΑΣ παρίσταται (4) με κόκκινο βέλος. Στη δεξιά φωτογραφία φαίνεται η απόσταση που έχει ληφθεί η φωτογραφία της συγκεκριμένης βραχομορφής (περίπου 425 μέτρα).
Η παρακάτω εικόνα είναι πιό 'παραστατική'. Η μορφή του 'δεσμώτη βασιλέα' διακρίνεται καθαρά μέσα στον κόκκινο εστιγμμένο, με διακεκομμένη γραμμή, κύκλο. Αριστερά σας είναι ο λόφος των ΜΥΚΗΝΩΝ. Το γιατί κανείς αρχαιολόγος δεν έχει παρατηρήσει μέχρι τώρα τη μορφή οφείλεται σε πολλούς λόγους... Κυρίως στο ότι δεν υπάρχει φαντασία , παρά μόνο ότι διαβάζουμε σε αρχαία κείμενα που μας έχουν 'αποδεσμεύσει' κάποιοι - τα άλλα το Βατικανό τα φιλάει καλά κάτω από τη γη - αλλά και στη φωτοσκίαση που πρέπει να είναι κατάλληλη για να 'φανεί' το μνημείο....
Τα συμπεράσματα δικά σας …
Παρακάτω παραθέτουμε 2 μεγενθυμένες, από υπολογιστή εικόνες , που αναφέρονται στην παραπάνω εικόνα, της βραχομορφής
ΠΗΓΗ : MASTER-LISTA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου