Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πιο κοντά στο 1:1 το ευρω με το δολάριο



Το ευρώ βρέθηκε σε νέα χαμηλά 12ετίας έναντι του δολαρίου στις ασιατικές συναλλαγές, ερχόμενο πιο κοντά στην ισοτιμία ένα προς ένα με το αμερικανικό νόμισμα.

το ευρώ άγγιξε το 1,0457 δολάρια στην αγορά της Ασίας για να ανακάμψει μερικώς στα 1,0535 δολάρια, στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών συναλλαγών, ενώ από τις αρχές του έτους το ευρωπαϊκό νόμισμα χάνει κοντά στο 13% έναντι του αμερικανικού.


«Είναι πρωτοφανής στιγμές, Το ευρώ δεν έχει ποτέ πριν διαπραγματευτεί όπως τώρα» δήλωσε ο Jens Nordvig, επικεφαλής ανάλυσης της Nomura. Πρόσθεσε επίσης ότι αν και το ρίσκο ανάκαμψης του ευρωπαϊκού νομίσματος, αυξάνεται « είναι πολύ πιθανό το ευρώ να συνεχίζει να υποχωρεί σημαντικά τους προσεχείς εβδομάδες και μήνες. Πιστεύουμε ότι μία κίνηση προς τα 1 δολάρια ακόμα και στα 0,95 είναι πολύ πιθανό σε ένα με δύο μήνες», ανέφερε.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αναμένεται να αποβάλει από τις δηλώσεις της τη λέξη «υπομονετικοί» αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων, ανοίγοντας το δρόμο για μία τέτοια κίνηση έως τον Ιούνιο.

Οικονομολόγοι της Barclays αναφέρουν ότι η αποβολή της λέξης «υπομονετικοί» δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν το outlook για την αγορά εργασίας και δραστηριότητας δεν θα ναι αρκετά δυνατά για να διασφαλίσουν κάτι τέτοιο.

Την Παρασκευή, η Goldman Sachs ανέφερε ότι περιμένει το ευρώ να βρεθεί έως και τα 0,80 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2017. Σε διάστημα ενός μηνός η Goldman βλέπει το ευρώ στα 0,95 δολάρια από 1,08 προηγουμένως.
ΠΗΓΗ : http://www.capital.gr/News.asp?id=2255634


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: