Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

3 λεπτά και 30΄΄αγωνίας για Τούρκους πιλότους που "εγκλωβίστηκαν" από Έλληνες στο Αιγαίο





Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε βγει όλο καμάρι να συγχαρεί τους πιλότους της αεροπορίας του για την κατάρριψη ελικοπτέρου της Συρίας, το οποίο λένε ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

 Από την άλλη θέλει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο κι εμείς να κοιτάμε. Οι Τούρκοι "κλαψουρίζουν" ξανά ότι ελληνικά μαχητικά "εγκλώβισαν" δικά τους μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν παράνομα στο Αιγαίο!

Τους αναχαίτίσαμε ''με την γίδα στην πλάτη'', ...φωνάζουν κι από πάνω δηλαδή! Οι λόγος για το τουρκικό Γενικό Επιτελειο που έβγαλε- και πάλι!- ανακοίνωση για την αναγνώριση /αναχαίτιση που έκαναν ελληνικά μαχητικά σε τουρκικά F – 16 τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό Εναέριο Χώρο.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου, κατά τη διάρκεια ''εκπαιδευτικής πτήσης'' 6 τουρκικών F – 16 στο Αιγαίο, 3 εξ αυτών αναχαιτίστηκαν από 4 ελληνικά F – 16, με εγκλωβισμό ραντάρ  για 4 φορές- για χρονικό διάστημα συνολικά 3 λεπτών και 30 δευτερολέπτων.Τα τουρκικά αεροσκάφη, αναφέρει η ανακοίνωση, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο βάσει  των κανόνων εμπλοκής.

Προφανώς  σχετική  ανακοινωση - που δημοσιευτηκε στις ιστοσελιδες της Milliyet, της Yeni Safak και του  ΝΤV στις 24.5.2015- αναφερονται σε πρόκλήσεις που έκαναν τουρκικά αεροσκάφη στις 22.5 (18 παραβάσεις και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου) και τις αναχαιτίσεις /αναγνωρίσεις που έκανα τα ελληνικά μαχητικά.

Πάλι καλά να  λένε οι Τούρκοι...

ΠΗΓΗ : ONALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια: