Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ρεκόρ: Άλλοι 1.500 λαθρομετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης


Συσσωρεύονται τα προβλήματα - και δημιουργούνται συνεχώς νέα - στα ελληνικά νησιά που δέχονται κυριολεκτικά χιλιάδες λαθρομετανάστες καθημερινά, ενώ η κυβέρνηση επιλέγει με λύσεις τύπου WiFi, να κάνει φιέστες που σίγουρα δεν δίνουν λύσεις. Μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης προανήγγειλε σύσκεψη η οποία θα εξετάσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στη Μυτιλήνη.
Στα κέντρα κράτησεις του νησιού φιλοξενούνται χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες και τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί μια απίστευτη κατάσταση: Κι αυτό γιατί, ενώ οι άνθρωποι παίρνουν τα χαρτιά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μπορούν να φύγουν από το νησί, εν τούτοις τα πλοία λόγω και των ημερών είναι γεμάτα, και δεν μπορούν να βρουν εισιτήρια. Έτσι, δημιουργούν νέους καταυλισμούς στο λιμάνι της πόλης, κοιμούνται στο έδαφος και τρώνε από τα σκουπίδια, καθώς κανείς δεν έχει φροντίσει ή δεν έχει προβλέψει την κατάσταση.


Μόνο τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μμε, έφτασαν στο λιμάνι 1.500 λαθρομετανάστες, οι οποίοι πήραν τα χαρτιά τους από τα κέντρα, όμως δεν βρίσκουν εισιτήριο να φύγουν από το νησί για την Αθήνα και από εκεί για την Δυτική Ευρώπη, που είναι άλλωστε και ο τελικός προορισμός τους. Ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν ότι εισιτήρια από την Μυτιλήνη για τον Πειραιά δεν υπάρχουν μέχρι τις 28 Αυγούστου, καθώς αυτές τις ημέρες επιστρέφουν και οι αδειούχοι, με αποτέλεσμα τα πλοία από το Αιγαίο να φτάνουν γεμάτα.
Γυναίκες, παιδιά, υπερήλικες, κοιμούνται καταγής χωρίς να υπάρχει γι' αυτούς κανένας κανόνας στοιχειώδους υγιεινής, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα έκτακτων δρομολογίων που θα τους απεγκλωβίσουν. Μοιραία, άνθρωποι και σκουπίδια συνυπάρχουν, με την κατάσταση να θυμίζει «Πεδίον του Άρεως», και τους νησιώτες να μην ξέρουν ποιο πρόβλημα να... πρωτοκαταγγείλουν! Από τη μια, καθημερινά φτάνουν στο νησί εκατοντάδες νέοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, ενώ από την άλλη, οι «παλιοί» δεν μπορούν να φύγουν...
Μιλώντας ο κύριος Φλαμπουράρης για το πρόβλημα αυτό, ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση, σε σύσκεψη που θα κάνει το βράδυ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει πλοίο στο νησί, ειδικά για να παραλάβει περί τους 2.500 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που έχουν χαρτιά, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται εάν αυτή η λύση θα είναι εφάπαξ ή θα χρησιμοποιηθεί όσες φορές απαιτηθεί για να λύσει το πρόβλημα.
ΠΗΓΗ: PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: