Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Προκαλεί ο Ράμα: Είναι για γέλια και για κλάματα -Βαφτίζουν εκκλησία ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ


Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Μετά την απόφασή του να γκρεμίσει το ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.
«Είναι για γέλια και για κλάματα που ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ το ονομάζουν εκκλησία και διαμαρτύρονται γιατί επαναφέρουμε στη ζωή την κληρονομιά μας!» δήλωσε στην ιστοσελίδα Blakaneb.


Η τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος υποστηρίζει ότι «μετά τα προ μηνών, σαφή εθνικιστικά υπονοούμενα περί «Μεγάλης Αλβανίας», μετά τις δηλώσεις αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε θαλάσσιες ζώνες της, τώρα ο κ. Ράμα χαρακτηρίζει σαν «γκαράζ» την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες.
Οι δηλώσεις αυτές του Αλβανού Πρωθυπουργού δημιουργούν διαβρωτική ένταση. Με τέτοιες δηλώσεις υποσκάπτει ο ίδιος τις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας του».
«Ο Αλβανός Πρωθυπουργός κ. Έντι Ράμα με τις δηλώσεις του ξεπέρασε σε προκλητικότητα και αμετροέπεια τον ίδιο τον εαυτό του» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: