Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ηράκλειο: Στο φως ομαδικός μινωικός τάφος με πήλινες σαρκοφάγους!


Ένας λαξευτός τάφος της ύστερης μινωικής περιόδου (περίπου 1.300 π.Χ), εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Μονής Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τον δεύτερο τάφο που εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Μονής, μετά από εκείνον που αποκαλύφτηκε τον Ιούνιο του 2014, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του οικισμού.

Το νέο αρχαιολογικό εύρημα, σύμφωνα με τον δήμο Μαλεβιζίου είναι μεσαίου μεγέθους ομαδικός τάφος που περιείχε πήλινες σαρκοφάγους, αγγεία και πολλά άλλα ευρήματα. Μετά την ανακάλυψη, ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανασκαφή για την προστασία των ευρημάτων.

Ειδικότερα, περισυλέγησαν δύο μεγάλες πήλινες σαρκοφάγοι, αρκετά αγγεία που συνόδευαν τις ταφές και πολλά ακόμη μικρότερα αντικείμενα. Μετά από ολιγοήμερη αλλά εντατική έρευνα, η ανασκαφή ολοκληρώθηκε και τα αρχαία αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, για συντήρηση και μελέτη ενώ οι εργασίες του Δήμου, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

«Η περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου, τελούσε, θα έλεγε κανείς, εν υπνώσει, σε σχέση με την αποκάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων, τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: