Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Βρετανία: Τέλος τα χαρτονομίσματα έρχονται τα... πλαστικά! (εικόνες)



Από το 2016 οι Βρετανοί θα κρατούν στα χέρια τους ή στα πορτοφόλια τους, τα νέα χαρτονομίσματα, που θα αντικαταστήσουν τα χάρτινα, τα οποία κυκλοφορούν στη χώρα για περισσότερα από εκατό χρόνια.
Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας, αναφέρει ότι μέσα στο 2016 τα χαρτονομίσματα των πέντε λιρών θα αντικατασταθούν με πλαστικά, στα οποία θα εικονίζεται ο σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ.



Το 2017 θα ακολουθήσει η έκδοση του νέου χαρτονομίσματος (πλαστικού πλέον), των δέκα λιρών, επάνω στο οποίο θα εικονίζεται η Τζέιν Όστεν, μια από τις πιο δημοφιλείς μυθιστοριογράφους της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ μέχρι το 2020 θα έχει κυκλοφορήσει το νέο τραπεζογραμμάτιο των είκοσι λιρών, για το οποίο η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζει να απεικονίζει την μορφή ενός διακεκριμένου εικαστικού καλλιτέχνη, μέσα από μια λίστα 592 εικαστικών καλλιτεχνών από τους πιο διάσημους στην χώρα.
Την τελική απόφαση για την μορφή που θα απεικονίζεται επάνω στο νέο πλαστικό τραπεζογραμμάτιο των 20 λιρών θα λάβει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς υποψηφιότητες περιλαμβάνονται, η γλύπτρια Barbara Hepworth, η συγγραφέας Beatrix Potter και ο σχεδιαστής μόδας Alexander McQueen.

Η Τράπεζα δεν έχει ακόμα ανακοινώσει απόφαση αντικατάστασης για το τραπεζογραμμάτιο των 50 λιρών, ενώ στην σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι τα νέα πλαστικά χαρτονομίσματα θα είναι πιο καθαρά, πιο ασφαλή και ανθεκτικά στο πλυντήριο!
  ΠΗΓΗ pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: