Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης "ξηλώνει" από τις στολές τα "περιττά διακριτικά"! Μαζι ομως και το Εθνοσημο



Με απόφασή του που έφθασε σ΄ όλα τα Επιτελικά Γραφεία Αρχηγών ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης “ξηλώνει” ότι περιττό είχε επιβληθεί να φορούν οι στρατιωτικοί . Όμως παράλληλα καταργεί και το Εθνόσημο.

Τι καταργεί:

•Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδα) που φορούσαν όσοι στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο Επιτελικό Γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ!!!

•Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδας” που είχε καθιερωθεί για όσους υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ/Ε3/ΟΑΣ και στο ΓΕΕΘΑ /ΕΘΚΕΠΙΧ!

•Το διακριτικό ,το οποίο απεικονίζει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη λέξη “ΕΛΛΑΣ” (έγχρωμο ή χαμηλής ορατότητας) παύει να φέρεται με οποιαδήποτε στρατιωτική στολή. Είχε καθιερωθεί με τον “Διακλαδικό Κανονισμό Στολών”.


•Το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ που υπηρετεί στο εξωτερικό θα φέρει σ΄ όλες τις στολές το διακριτικό με την Ελληνική σημαία.

•Οι απόφοιτοι Σχολών εσωτερικού θα φορούν ένα μόνο στρατιωτικό διακριτικό με την σειρά προτεραιότητας μα είναι ΣΕΘΑ,ΑΔΙΣΠΟ,ΑΣΠ,ΝΣΠ ή ΣΠΑ και ΣΔΙΕΠ κάθε κλάδου.

Για όσους δεν κατάλαβαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης εξηγεί στην διαταγή του τους λόγους τως απαραίτητων αλλαγών:

“Τα Γενικά Επιτελεία να επανεξετάσουν τις ισχύουσες διατάξεις και εκδοθείσες διαταγές που αφορούν στην καθιέρωση και χρήση άλλων διακριτικών σημάτων για το οικείο στρατιωτικό προσωπικό εκάστου Κλάδου ,με γνώμονα την ουσιαστική απεικόνιση των προσόντων των Στελεχών των ΕΔ και την αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού”.
ΠΗΓΗ ΓΕΕΘΑ ONALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια: