Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Πυρήνες τζιχαντιστών σε Καλλιθέα και Ν. Κόσμο; Συναγερμός σε ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική

 


Στενές παρακολουθήσεις ατόμων ατόμων που κινούνται σε περιοχές της Αττικής
- Ήδη έχουν ζητηθεί από τους Γάλλους πληροφορίες για τουλάχιστον πέντε άτομα
- Υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο που από τον Ν. Κόσμο έφυγε για Συρία για να πολεμήσει
- Χώρα “τράνζιτ” η Ελλάδα για τους Τζιχαντιστές;

Οι επιθέσεις στο Παρίσι άλλαξαν τα δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αμέσως διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους τρομοκράτες του ISIS (τουλάχιστον ένας) είχε περάσει από την Ελλάδα στο ταξίδι του μέχρι τη Γαλλία για να συμμετάσχει ως κομάντο αυτοκτονίας. Το παράδειγμα του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο δεν έθεσε απλά σε συναγερμό τη χώρα για τρομοκράτες που μπορεί να περάσουν “τράνζιτ” από την Ελλάδα, αλλά και για θύλακες τρομοκρατών που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα ή έχουν επιλέξει τη χώρα μας ως τόπο συγκέντρωσης και βάση για επιθέσεις σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.


Ήδη οι γαλλικές αρχές έχουν στείλει κατάλογο με τουλάχιστον πέντε ονόματα υπόπτων στις ελληνικές αρχές οι οποίες κινητοποιούνται προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το ΄Έθνος” κλιμάκια αξιωματικών της ΕΥΠ αλλά και της αστυνομίας είναι έτοιμα να επέμβουν και θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι άτομα τα οποία ήδη παρακολουθούνται κινητοποιούνται. Ήδη η ΕΥΠ γνωρίζει πρόσωπα και χώρους και τις τελευταίες ημέρες οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο στενές. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν μπει στο μικροσκόπιο ένας χώρος στην Καλλιθέα ο οποίος χρησιμοποιείται ως τζαμί, αλλά και ένα κατάστημα στον Νέο Κόσμο. Και στους δύο χώρους έχουν εντοπιστεί άτομα με συγκεκριμένη δραστηριότητα τα οποία παρακολουθούνται στενά. Μάλιστα οι αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο άτομο το οποίο έχει ταξιδέψει από τον Νέο Κόσμο προς τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς Άσαντ.
Σε κάθε περίπτωση αν και έχουν υπάρξει στο παρελθόν συλλήψεις ατόμων που έχουν εισέλθει στη χώρα μας μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών δεν έχει διαπιστωθεί οργανωμένη δράση ομάδων ή ατόμων, ωστόσο με τον ISIS να δρα με πυρήνες δύο και τριών ατόμων τίποτε δεν αποκλείεται και έτσι οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό.  ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: