Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη προωθεί την κατάλυση της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας: Θα καταργηθεί η θητεία!





Την πλήρη κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και άρα την επί της ουσίας κατάλυση της νομίμου Κυπριακής Δημοκρατίας εξετάζει η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη!
Συγκεκριμένα σε περίπτωση "λύσης" του Κυπριακού (υπέρ των χεδιασμών ΗΠΑ,Τουρκίας αφού σαν βάση του θα έχει το σχέδιο Ανάν που είχε απορρίψει ο κυπριακός λαός το 2004!), θα δημιουργηθεί Μεικτός Ομοσπονδιακός Επαγγελματικός Στρατός, ο οποίος ουδεμία σχέση θα έχει με την θητεία στο στράτευμα, αλλά θα είναι καθαρά και απόλυτα επαγγελματικός.Στο Στρατό αυτό μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα οι Τουρκοκύπριοι!
 
Το νέο σώμα, το οποίο θα συσταθεί σε περίπτωση "λύσης τύπου Ανάν", θα περιλαμβάνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους επαγγελματίες οπλίτες και θα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως η αντιμετώπιση απειλών, η τρομοκρατία, η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά και η επιτήρηση της θάλασσας, η οποία περιλαμβάνει την ενεργειακή ασφάλεια και την διαφύλαξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, με την μορφή βεβαίως που θα προσλάβει το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί, το οποίο επί της ουσίας θα είναι κρατικό μόρφωμα υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, καθώς οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν δικαιώματα σαν να μην είναι η μειοψηφία του νησιού.
Η περίπτωση λύσης πάντως πέραν της πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών, περιλαμβάνει και άλλες εξελίξεις στον τομέα της Άμυνας, καθώς θα κριθούν απαραίτητα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.
"Λύση" ή όχι όμως, η θητεία θα μειωθεί! Στη μείωση της στρατιωτικής θητείας προσανατολίζεται το κυπριακό υπουργείο άμυνας, σε περίπτωση που δεν θα λυθεί το Κυπριακό. Αν υπάρξει λύση του προβλήματος η στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί και οι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα εργοδοτηθούν στις ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Το πλάνο του κυπριακού ΥΠΑΜ, προβλέπει μείωση της στρατιωτικής θητείας ώς τους 14 μήνες. Η μείωση θα γίνει σταδιακά και η ταχύτητα θα εξαρτηθεί από τις προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Υποχρέωσης (ΟΒΥ).
Αν οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους επιτρέπουν την πρόσληψη του συνόλου των ΟΒΥ, που απαιτούνται για να λειτουργήσει σε ημιεπαγγελματικό πλαίσιο η Εθνική Φρουρά, τότε θα μειωθεί πολύ γρηγορότερα η θητεία.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν υπάρξει σταδιακή πρόσληψη των ΟΒΥ τότε θα μειώνεται κλιμακωτά και η στρατιωτική θητεία. Οι ΟΒΥ θα είναι Κύπριοι υπήκοοι που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση θα προσληφθούν και Έλληνες υπήκοοι. Θα υπάρξει επίσης ηλικιακό όριο που δεν θα ξεπερνάει τα 30 έτη. 
Τα σχέδια για "εξαφάνιση" της στρατιωτικής θητείας είχαν ξεκινήσει 3 χρόνια πριν 
Η τρόικα στην Κύπρο από τότε είχε βάλει στο στόχαστρο την Εθνοφρουρά και ήθελε να τη διαλύσει. Ζητούσει περικοπές στην άμυνα και μείωση της στρατιωτικής θητείας για… εξοικονόμηση πόρων.

Και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του τότε υπουργού Άμυνας Φ. Φωτίου ήταν από τότε διαθέσιμη να το πράξει. Από τότε παρέδιδε το λαό της Κύπρου στις ορέξεις των δανειστών και των Τούρκων. Όπως έπραξαν άλλωστε και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο κ. Φωτίου είχε δηλώσει πώς «σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ευέλικτου ημιεπαγγελματικού στρατού με μείωση της θητείας των κληρωτών». Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σχέδιο που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα με στόχο τον αφοπλισμό του Ελληνισμού και την παράδοση του στους νέο Οθωμανούς.

Ο κ. Φωτίου υποστήριξε τότε πώς στόχος της Κύπρου είναι η προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Όλα αυτά φυσικά δεν ισχύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το μέσο επίτευξης των διπλωματικών και πολιτικών στόχων.Δεν μπορεί να υπάρξει προάσπιση της ΑΟΖ αποδεχόμενοι τη διάλυση της Εθνοφρουράς.

Είναι σαφές όμως ότι η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη από την αρχή ήταν προσανατολισμένη σε μια νέα εκτέλεση ενός "σχεδίου Ανάν" το οποίο άλλωστε ο Κύπριος πρόεδρος είχε υποστηρίξει το 2004.

Στο μεταξύ θα μειωθούν και οι εξοπλισμοί, οι οποίοι πλεόν θα προσανατολιστούν στις "ανάγκες" του νέου "Ομοσπονδιακού Στρατού" αγνοώντας τις εθνικές κυπριακές ανάγκες.
Αφορούν κυρίως την ενίσχυση του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Ήδη έχει δοθεί η προκαταβολή για την αγορά ενός πλοίου ανοικτής θαλάσσης από το Ισραήλ με ομόφωνη έγκριση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής.
Το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων του νέου κρατικού μορφώματος. Το κόστος ανέρχεται στα 44 εκ ευρώ. Παράλληλα προωθείται η διαδικασία αγοράς ακόμα δύο σκαφών ανοικτής θαλάσσης.
Πρόκειται να αγοραστούν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) επίσης για σκοπούς επιτήρησης του θαλάσσιου και εναέριου χώρου, ενώ θα προωθηθούν και οι διαδικασίες που αφορούν τις θερμικές κάμερες.
Μέσα στην άνοιξη επιστρέφουν από τη Ρωσία τα τελευταία ελικόπτερα Mi-35, που είχαν μεταφερθεί για συντήρηση και έτσι μετά από πολύ καιρό όλα τα πτητικά μέσα της Εθνοφρουράς θα είναι επιχειρησιακά.
Το υπουργείο Άμυνας θα εκμεταλευθεί και τη χαλάρωση του εμπάργκο των ΗΠΑ όχι όμως για την αγορά οπλικών συστημάτων αλλά για συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και ασφάλειας των συνόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας ή του νέου κρατικού μορφώματος (ραντάρ, κάμερες, ηλεκτρονικά συστήματα κλπ) εάν υπάρξει "λύση"

Παράλληλα προχωράει και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου συστήματος επικοινωνιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να υπάρξει απεξάρτηση από τη εταιρία επικοινωνιών CYTA, έχοντας υπόψη και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή η εταιρεία να ιδιωτικοποιηθεί.
Εν ολίγοις, η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την υποστήριξη του νέου "σχεδίου Ανάν" Εναπόκειται στον κυπριακό λαό το αν θα αποδεχθεί την "απορρόφησή" του από την Τουρκία και την κατάλυση του κράτους του.
Ένας ηρωικός πρόεδρος στο όχι και τόσο μακρινό 2004 είχε πει "ΟΧΙ" στην κατάλυση της χώρας του, και τότε ο κυπριακός λαός τον είχε ακολουθήσει.
Όπως είχε πει ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας ηγέτης Τ.Παπαδόπουλος "εγώ κράτος παρέλαβα και κράτος θα παραδώσω".
ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gf

Δεν υπάρχουν σχόλια: