Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Λύθηκε το μυστήριο! Σε ποιόν ανήκει το εντυπωσιακό κτήριο απέναντι από το Balux στη Γλυφάδα!


Κάθε φορά που περνούσαμε από αυτό το σημείο με τους φίλους μου είχαμε την ίδια απορία! Σε ποιόν να ανήκε άραγε το υπερπολυτελές κτήριο με τον επιβλητικό θόλο; Αλλοι λέγανε οτι αποτελεί την Πρεσβεία κάποιας Χώρας, άλλοι ότι ανήκει σε κάποια μυστική οργάνωση..
Μάθαμε, από δημοσίευση του Έθνους, ότι το κτήριο αυτό ανήκει σε έναν από τους πιο επικερδείς ομίλους στην χρηματιστηριακή σκηνή παγκοσμίως: την Olayan Group, που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία.  Διατηρεί παράρτημα της στη Γλυφάδα, καθώς και σε άλλες πόλης του εξωτερικού σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Ριάντ.


Η οικογένεια, με περιουσία που κυμαίνεται στα 12 δις. δολάρια κατά το περιοδικό Forbes, διατηρεί σημαντικούς επαγγελματικούς αλλά και οικογενειακούς δεσμούς με τη Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια.
Η τρίτη σύζυγος του ιδρυτή του ομίλου Olayan Ivenstements Company Establisment (OCIE)  Σουλιμάν Ολαγιάν, είναι η Ελληνοαμερικανίδα Μαίρη Περδίκη. Η οικογένεια, επισκέπτεται συχνά τη Χώρα μας, τόσο για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για να κάνει διακοπές.
Η Coca-cola, το Volkswagen Group, η JP Morgan, η Credit Suisse Group, η AIG κτλ. είναι μερικές από τις επενδύσεις που έχει στο ενεργητικό του ο όμιλος. Το εμπορικό κομμάτι της επενδυτικής αυτοκρατορίας, αποτελείται από περισσότερες από 40 εταιρείες στη Σαουδική Αραβία και τη Μέση Ανατολή που έχει συνεχή δραστηριότητα στη διανομή, την κατασκευή, τη βιομηχανία, την ενέργεια και τις υπηρεσίες.
Η οικογένεια Ολαγιάν ανήκει στην πλουσιότερη ανάμεσα στους Σαουδάραβες, εκτός της βασιλικής οικογένειας.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: