Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία προσομοίωσε πυρηνική επίθεση στη Σουηδία



Πυρηνική επίθεση στη Σουηδία, εξαπέλυσε το 2013 η Ρωσία, λέει τώρα το ΝΑΤΟ. Μάλιστα, η Ρωσία έπιασε τους Σουηδούς κυριολεκτικά στον ύπνο, καθώς η αργοπορημένη αντίδρασή τους είχε σχολιαστεί δυσμενώς από τα ΜΜΕ της χώρας.

Εκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ αποκαλύπτει ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν προσομοίωση επίθεσης εναντίον της Σουηδίας το 2013 και προσομοίωναν στην πραγματικότητα πυρηνικό πόλεμο.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Ρωσίας που έγινε στις 29 Μαρτίου 2013 σημειώθηκε σε μια απόσταση 18 έως 24 μιλίων μακριά από το νησί Gotland, το οποίο είναι πολύ κοντά στην σουηδική πρωτεύουσα, την Στοκχόλμη.




Η στρατιωτική ηγεσία της Σουηδίας άργησε να αντιδράσει, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού ήταν σε διακοπές και βασιζόταν στη ΝΑΤΟϊκή βοήθεια.

Αν και τις επόμενες ημέρες το θέμα της προσομοίωσης πυρηνικής επίθεσης αναφέρθηκε στον σουηδικό Τύπο το σενάριο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, μέχρι πρόσφατα που εκδόθηκε η μελέτη του ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg αποκάλυψε τώρα ότι η προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης ήταν γεγονός!

Το κείμενο της έκθεση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζει ότι στην άσκηση έλαβαν μέρος 4 ρωσικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-22M3 και δυο μαχητικά Sukhoi Su-27.

Το TU-22M3 είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους cruise και πυρηνικά όπλα. Είναι αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας ταιριάζει απόλυτα στρατηγικές επιθέσεις εναντίον της Δυτικής Ευρώπης.

Οι πιθανοί στόχοι σύμφωνα με την έκθεση ήταν η στρατιωτική βάση Småland στη νότια Σουηδία και το κτίριο που στεγάζονται οι επικοινωνίες της σουηδικής υπηρεσίας πληροφοριών.
ΠΗΓΗ ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια: