Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ταυτοποιήθηκαν οι 15 πεσοντες του Noratlas ΝΙΚΗ 4. Κλεινει ενα κεφαλαιο της Τραγωδιας της Κυπρου

Σαράντα δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της 22ας Ιουλίου 1974, κλείνει μία τραγική πτυχή της τουρκικής εισβολής, που προκάλεσε ανείπωτο πόνο σε 31 οικογένειες στην Ελλάδα.
Έναν χρόνο μετά το άνοιγμα του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, όπου είχε ταφεί ό,τι απέμεινε από το Noratlas με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ» 4, είναι όλα έτοιμα για την επιστροφή στην πατρίδα 15 λειψάνων πεσόντων, τα οποία για 42 χρόνια είχαν θαφτεί μαζί με τα συντρίμμια του ελληνικού μεταγωγικού αεροσκάφους, το οποίο κατερρίφθη τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου από φίλια πυρά, κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Η ταυτοποίηση των λειψάνων που βρέθηκαν εκεί ολοκληρώθηκε και εντός της εβδομάδας θα γίνει και επίσημα η ενημέρωση των συγγενών στην Ελλάδα.
Η ταυτοποίηση με την μέθοδο του DNA κατέδειξε ότι τα οστά που εντοπίσθηκαν ανήκουν σε 15 πρόσωπα που επέβαιναν στο μοιραίο Noratlas.
Με τον εντοπισμό των υπολοίπων 15 και την παράδοση των λειψάνων στους συγγενείς, κλείνει το κεφάλαιο με το «ΝΙΚΗ» 4. Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια: