Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Οι παράξενες στοές δίπλα στη «Πυραμίδα του Ηλίου» ηλικίας 20.000 ετών. - Βοσνία.


Η επίμονη εργασία του Δρ Οσμανάγκιτς και της ομάδας του, απέδειξαν την ύπαρξη ενός συμπλέγματος στοών που οδηγεί προς την λεγομένη «Μεγάλη Πυραμίδα του Ήλιου» στη Βοσνία.
Οι σήραγγες έχουν μήκος πολλά χιλιόμετρα τα οποία ακόμα δεν έχουν χαρτογραφηθεί. Έπειτα από δέκα χρόνια εργασιών ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν και να ανασκάψουν μόνο το 2% του συμπλέγματος των σηράγγων. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι υπόγειες σήραγγες στη περιοχή Ravne είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον πλανήτη.


Η κυκλοφορία του αέρα στο λαβύρινθο είναι τέλεια και επιτρέπει τη φυσιολογική αναπνοή. Αυτό είναι δυνατό χάρη στο διαφορετικό ύψος των σηράγγων, που εξαιτίας της διαφοράς πίεσης επιτρέπει στον αέρα να εισέρχεται σαν να ήταν ένας φυσικός ανεμιστήρας, όπως γράφει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα ancient-code.

Η απόσταση από την είσοδο των σηράγγων στην «Πυραμίδα του Ήλιου» είναι 2,9 χιλιόμετρα.
Μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τις σήραγγες είναι η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων, η οποία είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από τα συνηθισμένα, την οποία προκαλεί ο αέρας και έχει σαν αποτέλεσμα την καθαρότητα από ιούς και βακτήρια. Για το λόγο αυτό, το συγκρότημα πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως τόπος θεραπείας και ίασης στο μακρινό παρελθόν.
Μελέτες έδειξαν ότι στην κατασκευή των σηράγγων Ravne συμμετείχαν δύο διαφορετικοί πολιτισμοί. Οι αρχικοί κατασκευαστές του λαβυρίνθου δημιούργησαν αυτούς τους υπόγειους θαλάμους, περισσότερα από 20 χιλιάδες χρόνια πριν, όπως υποστηρίζει ο Δρ Οσμανάγκιτς. Ένας μεταγενέστερος πολιτισμός προσπάθησε να σκεπάσει τις σήραγγες.
Αυτός ο αρχαίος πολιτισμός προσπάθησε να γεμίσει τις σήραγγες με διαφορετικούς τύπους υλικού και χώματος 5000 χρόνια περίπου πριν. Το ενδιαφέρον της ομάδας έρευνας των αστικών μυστικών προσέλκυσε η επιγραφή που φέρεται να ανακαλύφθηκε στην τοιχοποιία και αναμένουμε την αποκρυπτογράφηση της ...
ΠΗΓΗ http://wwwaporrito.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: