Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Ρωσίας,μπλόκαραν είσοδο σε σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου Αλεξάντερ Ντούγιν




Παρ' ολίγο διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Ρωσίας, αφού οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης μπλόκαραν την είσοδο στο στενό σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου Αλεξάντερ Ντούγιν που έφτασε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ευτυχώς, μετά από εξηγήσεις, χειρισμούς σε διπλωματικό επίπεδο και την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών επετράπη η είσοδος στον κ. Ντούγκιν. Φαίνεται πώς κάποιοι αντιλήφθηκαν το βάρος της επίσκεψης Ντούγκιν στην Αθήνα και τους κινδύνους που εγκυμονεί η απαγόρευση εισόδου του στη χώρα.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και εξ απορρήτων του Β. Πούτιν κατευθυνόταν προς το Άγιο Όρος ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου. Όμως όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι αρχές τον ενημέρωσαν πως υπάρχει αίτημα της Ουγγαρίας για απαγόρευση εισόδου του σε ευρωπαϊκό έδαφος κι εν προκειμένω στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αντέδρασε λέγοντας πως η δικαστική απόφαση για τη συγκεκριμένη απαγόρευση ήταν το 2014 και πως από τότε έχει ταξιδέψει αρκετές φορές κι ελεύθερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως μεταδίδει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Tsagrad επρόκειτο για ξενοκίνητη προβοκάτσια και η άρνηση εισόδου στην Ελλάδα έχει σχέση με άλλο ζήτημα και το ουγγρικό αίτημα ήταν απλώς η επίσημη δικαιολογία.
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε το Tsagrad κάποιες «δυνάμεις» δεν επιθυμούν την επαναπροσέγγιση της Ρωσίας με ευρωπαϊκές χώρες και το ρωσικό πρακτορείο συνέδεσε το θέμα με αμερικανικούς «δορυφόρους» στις Βρυξέλλες και διεφθαρμένους αξιωματούχους.
Ο Ντουγκίν έχει έντονα επικρίνει την αντεθνική, αντιευρωπαϊκή και αντιχριστιανική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ. “Το αίτημα από την Ουγγαρία, μια χώρα που ο Ρώσος φιλόσοφος έχει επικρίνει λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ήταν μια πρόφαση”, επισημαίνεται. Οι πραγματικοί εχθροί του όπως λέει και ο ίδιος είναι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και οι Φιλελεύθεροι που έχουν σφετεριστεί την εξουσία στη σύγχρονη Ευρώπη.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως είναι προφανές ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί σοβαρά για τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό και απαιτεί από τα πολλά πολιτικά κόμματα της Ευρώπης να άρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ως αποτέλεσμα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπαθεί να δυσφημίσει τόσο δημόσιες πρωτοβουλίες όσο και ιδιωτικές, όπως αποδεικνύεται από την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.
Και συνεχίζει το δημοσίευμα αναφέροντας πως το γεγονός πως στο πλαίσιο των εντολών των κυρίων από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ένας γνωστός Ρώσος ορθόδοξος φιλόσοφος δεν είχε άδεια να μπει σε ορθόδοξο έδαφος, δείχνει πως για άλλη μια φορά η Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Ελλάδας έχουν καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.
Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι ο εμπνευστής και θεωρητικός της νέας ρωσικής γεωπολιτικής και του ρεύματος του «ευρασιανισμού» και έχει επηρεάσει αρκετά τον Ρώσο πρόεδρο για τις κινήσεις του στη γεωπολιτική σκακιέρα.
Ο Ρώσος θεωρητικός είναι μια ισχυρή φυσιογνωμία και οι απόψεις του για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της κρίσης, τελευταία Μόσχας-Άγκυρας, είναι βαρυσήμαντες για τον Ρώσο πρόεδρο. Ο Β. Πούτιν τον έχρισε πρώτο σύμβουλό του σε θέματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής και εφαρμόζει πιστά την θεωρία του από την εποχή που το Ισλαμικό Κράτος είχε γίνει βραχνάς για τη Μόσχα και τα συμφέροντα της.
-ΠΗΓΗ : http://www.pronews.g


Παρ' ολίγο διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας και Μόσχας - Μπλόκαραν την είσοδο στη χώρα του εξ απορρήτων του Ρώσου Προέδρου Α.Ντούγκιν - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160518/defencenet/%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BE/%CF%80%CE%B1%CF%81-%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7#sthash.GsPHMMK8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: