Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Θρίλερ με το αεροπλάνο της EgyptAir! Κοντά στα ελληνικά νησιά ψάχνουν τα συντρίμμια - Οι φόβοι για βόμβα από το αεροδρόμιο

 

- Η αιγυπτιακή εταιρεία υποστηρίζει πως εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους 230 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης και εντός του FIR της Αιγύπτου - Το διαψεύδουν οι ελληνικές αρχές
- 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
- Καμμένος: Πρώτα έκανε στροφή 90 μοιρών δεξιά και μετά 360 μοίρες αριστερά
- ΥΠΑ: Στις 02:48 η τελευταία επικοινωνία των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με τον πιλότο - "Ήταν ευδιάθετος και μας ευχαρίστησε στα ελληνικά"
- Στις 03:27 δεν απάντησε σε κλήση του πύργου ελέγχου, στις 03:29:40 χάνεται το στίγμα του
- Άγνωστο το τι συνέβη σε αυτό το διάστημα
- Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι: Πιθανότερη αιτία η έκρηξη βόμβας
- Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το μαύρο κουτί δεν έχει σήμα, κάτι που σημαίνει πως είτε έχει διαλυθεί τελείως όλο το αεροσκάφος είτε κατά τη συντριβή έχει βυθιστεί η άτρακτος

 

Δώδεκα χώρες θρηνούν. Εξήντα έξι άνθρωποι (56 επιβάτες εκ των οποίων 3 παιδιά και 10 μέλη πληρώματος) έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους, κατά τη συντρίβη του αεροσκάφους της Egypt Air, στα ανοιχτά της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.
Μια αεροπορική τραγωδία που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, με την αιγυπτιακή εταιρεία να υποστηρίζει πως εντοπίστηκαν συντρίμμια του Airbus νοτιοανατολικά της Κρήτης και εντός του FIR της Αιγύπτου, την ώρα που οι ελληνικές αρχές το διαψεύδουν. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα. 
  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβατών: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Καναδοί, ένας επιβάτης από την Αλγερία, ένας από το Βέλγιο, ένας από τη Βρετανία, ένας από το Ιράκ, ένας από το Τσαντ, ένας από το Κουβέιτ, ένας από την Πορτογαλία, ένας από τη Σαουδική Αραβία, ένας από το Σουδάν, καθώς και 10 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους.

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η συντριβή οφείλεται σε έκρηξη βόμβας που υπήρχε μέσα στο αεροπλάνο, την ώρα που το Ινστιτούτο Ανάλυσης Στράτφορ μεταδίδει πως -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- οργάνωση της Αιγύπτου που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αεροπορική τραγωδία.
Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το μαύρο κουτί δεν έχει σήμα, κάτι που σημαίνει πως είτε έχει διαλυθεί τελείως όλο το αεροσκάφος είτε κατά τη συντριβή έχει βυθιστεί η άτρακτος.
Το αεροσκάφος, που απογειώθηκε στις 23:09 από το αεροδρόμιο Charle de Gaulle στο Παρίσι με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2016) και ενώ είχε μπει στο FIR της Αιγύπτου. Την ώρα που χάθηκε πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών, στα 11.300 μέτρα.
Να σημειωθεί ότι ο πιλότος του αεροπλάνου ήταν εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης.
Λίγο πριν από τις 16.00, έγινε γνωστό πως βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους 230 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, από αιγυπτιακό πλοίο. Τις παρακάτω φωτογραφίες ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο καπετάνιος Τάρεκ Ουάχμπα.
Οι ελληνικές αρχές ανακάλυψαν «αντικείμενα που επιπλέουν» τα οποία πιθανόν είναι συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στη Μεσόγειο, καθώς και σωσίβια, ανέφερε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στη Γαλλία δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τον ομόλογό του στην Αθήνα ότι ανακάλυψαν συντρίμμια γαλανού και λευκού χρώματος στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.
«Το μόνο που θα πω είναι ότι η πρεσβεία μας στην Αθήνα μας είπε ότι ήλθαν σε επαφή μαζί της οι ελληνικές αρχές οι οποίες ανέφεραν πως ανακάλυψαν συντρίμμια λευκού και μπλε χρώματος που ανταποκρίνονται στα χρώματα της EgyptAir», ανέφερε ο Ιχάμπ Μπαντάουι σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για συντρίμμια, αλλά είναι εύλογο να σκεφτούμε πως πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους» Airbus της εταιρείας που εξαφανίστηκε, πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν πως επρόκειτο για συντρίμμια του αεροσκάφους. "




Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Αιγύπτου, Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα τεθεί επικεφαλής της επίσημης επιτροπής που θα αναλάβει να ερευνήσει τη συντριβή του αεροσκάφους.
Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, την κατασκευάστρια χώρα του Airbus A320. Η Γαλλία είναι εξάλλου η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.
Η επιτροπή θα ξεκινήσει την έρευνά της για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους και θα συλλέξει στοιχεία μόλις βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν επίσης προσφερθεί να βοηθήσουν στην έρευνα, πρόσθεσε ο Μοκάντεμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν έχει γίνει αποδεκτή αυτή η προσφορά.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε απόψε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο καθώς οι έρευνες για το θέμα αυτό συνεχίζονται.
"Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την καταστροφή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. "Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Και οι ερευνητές θα εξετάσουν όλους τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στη συντριβή", πρόσθεσε.
Η Ουάσινγκτον εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια στις χώρες που ερευνούν την υπόθεση.
Το Airbus A320 της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα τα ξημερώματα, νότια της Κρήτης.
ΠΗΓΗ  http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: