Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Νέα στοιχεία για τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ανατρέπουν τα δεδομένα

Είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Το μοναδικό από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας που σώζεται στις μέρες μας, αλλά και το παλαιότερο απ' όλα...
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποτελεί ένα... θαύμα βγαλμένο από την μεγαλοπρέπεια της ανθρώπινης ευφυίας. Καθρεφτίζει τον μοναδικό πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων. Φτιαγμένη πριν από 4.500 χρόνια, με ύψος που ξεπερνάει τα 146 μέτρα και τετράγωνη βάση ύψιστης ακρίβειας, η πυραμίδα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης διαφόρων... τρελών σεναρίων.

Πώς κατάφεραν οι άνθρωποι να χτίσουν το θεόρατο κτίριο που συνολικά ζυγίζει 6 εκατομμύρια τόνους; Η απάντηση δεν έχει δοθεί και πιθανότατα να μην δοθεί ποτέ. Γεγονός που αφήνει περιθώρια για πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και οι... εξωγήινοι έχουν ακουστεί ως πιθανή εξήγηση, πίσω από την αψεγάδιαστη αρτιότητα της τετραγωνικής βάσης.


Μια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον μηχανικό Glen Dash, σε συνεργασία με τον αιγυπτιολόγο Mark Lehner, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τις «τέλειες» διαστάσεις της Μεγάλης Πυραμίδας, ανακαλύπτοντας ένα ανατρεπτικό στοιχείο για αυτήν.

Οι δύο πλευρές της πυραμίδας δεν είναι ίσες! Φυσικά, η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι παρά λίγα μόλις εκατοστά. Για την ακρίβεια, η ανατολική πλευρά εκτιμήθηκε μεταξύ 230,295 - 230,373 μέτρων, ενώ η δυτική πλευρά ήταν περίπου 230,378 - 230,436 μέτρα. Η δυτική πλευρά μπορεί να είναι ακόμα και 14 εκατοστά μεγαλύτερη από την ανατολική. Μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό, αν αναλογιστούμε τις συνολικές διαστάσεις, αλλά και την εποχή που οικοδομήθηκε το κτίριο. Είναι απορίας άξιο, αν σήμερα θα είχαμε καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα.

Γιατί όμως οι επιστήμονες εκτίμησαν τα μήκη, αντί να χρησιμοποιήσουν την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν για να τα μετρήσουν με μέγιστη ακρίβεια; Η μέτρηση των πλευρών δεν είναι απλή υπόθεση, αφού με την πάροδο των χρόνων το εξωτερικό της έχει μεταβληθεί.


Όταν χτίστηκε, η πυραμίδα ήταν επενδεδυμένη με ένα εξωτερικό περίβλημα ασβεστόλιθου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το εξωτερικό περίβλημα «γδύθηκε» για χρήση σε άλλα κτιριακά έργα και άφησε την πυραμίδα όπως τη βλέπουμε τώρα. Κάπως έτσι, η πυραμίδα άρχισε να γίνεται ανομοιόμορφη, κρύβοντας τις ελάχιστες ατέλειες της πίσω από την φθορά του χρόνου. Οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν 84 σημεία από τα αρχικά όρια της πυραμίδας, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση τους.

Τα 14 εκατοστά όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανά να απομυθοποιήσουν το αριστούργημα του αιγυπτιακού πολιτισμού. Αντιθέτως, αυτό που κάνουν με απόλυτη επιτυχία είναι να υπερτονίσουν την άθλο των Αιγυπτίων. Να δείξουν πως η πυραμίδα δεν είναι κάτι «τέλειο», κάτι «θεϊκό», κάτι... ασύλληπτο από τον ανθρώπινο νου ή ακατόρθωτο για τα ανθρώπινα χέρια. Είναι απλώς ένα υπερβολικά «καλό» κτίριο, που σαν κάθε τι άλλο περιέχει την ελάχιστη ατέλεια. Το τρανότερο παράδειγμα της άνθισης του ανθρώπινου πολιτισμού.


Πηγή: iefimerida

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλες ανακρίβειες....
Οι πυραμίδες δεν είναι φτιαγμενες απο τους Αιγυπτιους...
Οι Αιγύπτιοι καθε φορα που φούσκωνε ο Νείλος καλουσαν τον Θαλή για να τους επαναπροσδιορίσει τα συνορα οταν ξεφούσκωνε... Ενας λαός με τόσα «ανεπτυγμενα μαθηματικα» που εφτιαξε πυραμίδες, δεν ήταν δυνατον να καλουσε Έλληνες μαθηματικους για επαναπροσδιορισμό των συνόρων του...
Ουτε το ύψος των πυραμίδων δεν ξερανε να μετρισουν και το μετρησε τελικα ο Έλληνας Θαλής!
Οι Αιγύπτιοι ήταν ενα καραβανι που βρηκε τις πυραμιδες και εγκατασταθηκε εκει, ριχνοντας τις και ενα χερακι σοβα!!!
«Αιγυπτιακός πολιτισμός» και κολοκυθια...
Ουτε αλφαβητο δεν είχαν... ολη τους η γραφη ήταν ιερογλυφικά και ζωγραφιστα ανθρωπακια...
Πώς ήταν δυνατον ενας λαός που δεν είχε ούτε γνωσεις μαθηματικων αλλα ούτε καν αλφαβητο να εφτιαξε πυραμιδες???

Οι Πυραμίδες είναι πολύ παιλαιότερες, κανεις δεν ξερει ποιος, γιατι και πώς τις εφτιαξε....
Πιθανολογώ οτι είναι της εποχής πριν τον πολεμο Ελληνων-Ατλάντων (9.600π.Χ.)

Και κάτι άλλο...
Οι πυραμίδες της Κίνας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και κανουν αυτη του Χέωπα μπροστα τους να μοιαζει κυριολεκτικά με περίπτερο......
Αλήθεια... αυτες τις κίνας ποιος τις εφτιαξε????

Τελικα η «μη συμβατική ιστορία» κανει «τζιζ»....

Αυτα!