Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Συναγερμός σε Ρόδο και Σύμη - Τουρκικά φουσκωτά κινούνται προς την Ελλάδα - Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ

- Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο τουρκικά φουσκωτά κινούνται προς τα ελληνικά νησιά
- Δεν αποκλείεται εντός των φουσκωτών να βρίσκονται Τούρκοι πραξικοπηματίες
- Ήδη στο σημείο έχει φτάσει η ΤΠΚ Βότσης και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας
- Στο σημείο περιπολούν και ειδικές δυνάμεις καταδρομέων
- Αντίστοιχος συναγερμός σε όλα τα νησιά κοντά στα ελληνουρκικά θαλάσσια σύνορα

 

Σε γενικευμένο συναγερμό βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν πως στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα κινούνται τουρκικά φουσκωτά, τα οποία κάνουν κινήσεις προς τα ελληνικά νησιά κυρίως τη Σύμη και προς την πλευρά της Ρόδου.
Μετά το περιστατικό με την προσγείωση του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου και τη σύλληψη των 8 πραξικοπηματιών, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε εγρήγορση, καθώς δεν επιθυμούν η χώρα να ξαναβρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δύο τουρκικά φουσκωτά, στα οποία δεν αποκλείεται να επιβαίνουν και πραξικοπηματίες, με τα φουσκωτά να κινούνται προς τη Σύμη.
Η πληροφορία αυτή προκάλεσε συναγερμό στο ΓΕΕΘΑ όπου ήδη βρίσκονται σε έκτακτη σύσκεψη τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή στη ΤΠΚ Βότση να βρίσκεται στο σημείο και να περιπολεί.
Επίσης, στο σημείο βρέθηκαν και διεξάγουν έρευνες δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις των καταδρομέων.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα τουρκικά παράλια, όπως η Κως, η Χίος και η Σάμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: