Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Βιρμανία: Ο ναός που ισορροπεί στον χρυσό βράχο [Εικόνες]


Στη Βιρμανία υπάρχει ένας βράχος έξω από βουδιστικό ναό, ο οποίος ισορροπεί εντυπωσιακά και είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένος από χρυσό!

«Ο ναός του χρυσού βράχου» ή η παγόδα Κγαϊκτίγιο (Kyaiktiyo), αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο, με ιστορία, παράδοση και απίστευτη θέα.

Βρίσκεται σε ύψος 1.127 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και η παγόδα έχει ύψος επτά μέτρων. Ο βράχος κάτω από αυτήν είναι κολλημένος και δίνουν την αίσθηση πως ισορροπούν.


Σύμφωνα με τον μύθο, ο Βούδας είχε επισκεφθεί διάφορες ασιατικές περιοχές, όταν συνάντησε έναν ερημίτη, ο οποίος επέλεξε να περάσει τη ζωή του στη μοναξιά και να ακολουθήσει τον Θεό. Προφανώς, ο Βούδας του έδωσε μία τρίχα του, την οποία ο ερημίτης παρέδωσε στο βασιλιά της εποχής εκείνης.

Ο βασιλιάς, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε υπερφυσικές δυνάμεις, βρήκε ένα βράχο στο βυθό της θάλασσας που έμοιαζε με το σχήμα της κεφαλής του ερημίτη. Τον έβαλε πάνω σε έναν άλλον, μαζί με τα μαλλιά του Βούδα και έχτισε μια παγόδα στην κορυφή του.

Με ή χωρίς το μύθο, ο να
ος είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες, που θέλουν να πάρουν μια γεύση από την ασιατική κουλτούρα και τη θρησκεία.







ΠΗΓΗ
: http://apocalypsejohn.com/virmania-naos-isorropi-chriso-vracho-ikones/#sthash.vQoYP0Ca.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: