Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Βρέθηκε το ημερολόγιο του Χίμλερ, επικεφαλής των SS!

Τα ημερολόγια του Χαϊνριχ Χίμλερ έχουν ανακαλυφθεί στα ρώσικα στρατιωτικά αρχεία. Τα ημερολόγια λείπουν εδω και 71 χρόνια, και απαρτίζονται απο περίπου 1.000 σελίδες.

Το ημερολόγιο  το οποίο δημοσιεύει μια γερμανική εφημερίδα και που στη συνέχεια μεταφράζεται από τον βρετανικό Τύπο, περιέχει προσωπικές πληροφορίες για την ζωή του επικεφαλής των SS στη ναζιστική Γερμανία.

Στα αποσπάσματα, βλέπουμε τον Χίμλερ να ξεκινάει τη μέρα του μ' ενα δίωρο μασάζ απο τον γιατρό του, και να συνεχίζει με τα δολοφονικά καθήκοντά που συγκλόνισαν τον κόσμο.


"Το πιο ενδιαφέρον για μένα είναι ο συνδυασμός του αφοσιωμένου πατέρα και του εν ψυχρώ δολοφόνου”, δήλωσε ο Damian Imoehl, ένας δημοσιογράφος ο οποίος βοήθησε στην εύρεση των σελίδων του ημερολογίου.

"Μια μέρα ξεκινά με πρωινό και ένα μασάζ από τον προσωπικό του γιατρός, μτά τηλεφωνεί στη γυναίκα και στην κόρη του ... και μετά από αυτό αποφασίζει να σκοτώσει 10 άτομα," δήλωσε ο Imoehl στους Times του Λονδίνου.

Περίπλοκες λεπτομέρειες στις καθημερινές φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος παραμένουν ελάχιστες ή περιστασιακές, είτε εκ προθέσεως είτε λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να μην ένοιωθε τίποτα.
Για παράδειγμα, στις 4 Οκτωβρίου 1943, γράφει “17.30: Ομιλία στους αξιωματικούς των SS.” Η ομιλία αυτη, όμως, κατέληξε να είναι η διακήρυξη που ο ίδιος αποκάλεσε “η εξόντωση της εβραϊκής φυλής.”

Για να τονίσουμε αυτο το σημείο περαιτέρω, αξίζει να αναφέρουμε οτι όσο αφορά την ημέρα της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας του Χίτλερ, αλλιώς γνωστή ως Επιχείρηση Βαλκυρία, το μόνο που έγραψε για το περιστατικό ήταν “13.45: Φωλιά του λύκου – να μιλήσω με τον Φύρερ", και “15.00: Γεύμα με τον Στρατηγό Keitel.”


Η φωλιά του Λύκου μετα τον βομβαρδισμό

Στις σελίδες του ημερολογίου υπάρχουν αρκετές ασαφείς περιγραφές.  Οι αναλυτές επισημαίνουν το γεγονός ότι μπορεί να συναντούσε την ερωμένη του, στην οποία ειχε δώσει το παρατσούκλι "Κουνελάκι".

Ο Χίμλερ, ο οποίος τελικά συνελήφθη από τις βρετανικές δυνάμεις στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αυτοκτόνησε δαγκώνοντας μια κάψουλα κυανίου κρυμμένη στο δόντι του.


BusinessInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: