Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ρώσοι επιστήμονες φορτίζουν κινητό με λέιζερ σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων

Οι ειδικοί λένε ότι εντός ολίγων μηνών θα είναι σε θέση να φορτίζουν απομακρυσμένο μη επανδρωμένο μικρό σκάφος.
Ρώσοι επιστήμονες της εταιρείας RKK Energiya έκαναν ένα μοναδικό πείραμα, δηλαδή χρησιμοποίησαν μια ακτίνα λέιζερ προκειμένου να φορτίσουν ένα κινητό τηλέφωνο, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .
Όπως εξήγησε κάποιος ειδικός στο πρακτορείο «κατάφεραν να φορτίσουν για μια ώρα ένα κινητό τηλέφωνο από απόσταση 1,5 χιλιομέτρων. Οι ειδικοί τώρα υπολογίζουν το ακριβές ποσοστό του φορτίου». Η μάρκα του κινητού δεν έχει διευκρινιστεί.

Το πείραμα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με λέιζερ πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε δύο κτήρια. Στο ταβάνι του ενός τοποθετήθηκε ο πομπός του λέιζερ, ενώ στο ταβάνι του δεύτερου τοποθετήθηκε η θύρα φόρτισης ενός συμβατικού κινητού τηλεφώνου που συνδέθηκε με τον πομπό του λέιζερ. Με τη βοήθεια ενός ειδικού οργάνου μετατράπηκε η ενέργεια του λέιζερ σε ηλεκτρική ενέργεια.
Οι ειδικοί της εταιρείας RKK Energiya λένε ότι σε λίγους μήνες θα είναι σε θέση να φορτίζουν ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος από απόσταση και σε ένα χρόνο, ένα μεγάλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Πηγή: www.defencenet.gr |

Δεν υπάρχουν σχόλια: