Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σε αυτά τα 6 κτίρια συγκεντρώνονται οι πλέον μυστικές κοινωνίες του κόσμου



Γνωρίστε μερικά από τα μυστικά μέρη όπου συνεδριάζουν οι μυστικές κοινωνίες, όπως οι Skull and Bones ή οι Illuminati.
«Ο Τάφος» των Skull and Bones στο New Haven (ΗΠΑ)



 Πολύ λίγα είναι γνωστά για τους Skull and Bones, μια μυστική κοινωνία που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale (New Haven, Connecticut). Απ’ αυτή την κλειστή οργάνωση, που ξεκίνησε το 1832, έχουν περάσει διευθυντές επιχειρήσεων, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, ακόμα και πρόεδροι, γεγονός που κάνει τους συνωμοσιολόγους να εικάζουν ότι αυτή συμμετέχει «σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που φιλοδοξεί να ασκεί παγκόσμια κυριαρχία» όπως γράφει η ηλεκτρονική πύλη Atlas Obscura.
Η έδρα της μυστικής κοινωνίας, -ένα κτήριο χωρίς παράθυρα που βρίσκεται στο New Haven-, είναι γνωστό ως «τάφος». «Το Δωρικο-αιγυπτιακού ρυθμού οικοδόμημα το κάνει να μοιάζει σαν έναν τεράστιο τάφο», αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο επίσης τονίζεται ότι ουδείς γνωρίζει πώς είναι και τί συμβαίνει στο εσωτερικό του. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στον «Τάφο» φυλάσσονται απόρρητα έγγραφα, όπως ο κατάλογος των μελών των Skull and Bones, τα στοιχεία των τελετουργιών τους, επίσης διάφορα κειμήλια και φυλακτά, καθώς και κρανία διάσημων τα οποία έχουν κλαπεί, όπως του διάσημου μεξικανού επαναστάτη Pancho Villa.
Το ξενοδοχείο Bilderberg (Ολλανδία)

Το ξενοδοχείο Bilderberg -βρίσκεται στην ολλανδική πόλη του Oosterbeek-, όπου η ομώνυμη ομάδα συναντήθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1954. Τότε Αυτό δεκάδες σύνεδροι από τη δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ πέρασαν τρεις ημέρες στο ξενοδοχείο, προκειμένου να «προωθήσουν τις συνομιλίες μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής», λένε τα δημοσιεύματα. Είναι σίγουρο ότι από το ξενοδοχείο έλαβε το όνομά της η ομάδα η οποία είναι γνωστή για το υψηλό επίπεδο μυστικότητας.
Από τότε, μια ομάδα από διεθνείς ηγέτες συνεδριάζει ετησίως σε διαφορετικές τοποθεσίες για να συζητήσουν θέματα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Η λέσχη Bilderberg δεν έχει καμία ατζέντα, δεν προτείνονται ψηφίσματα ή δεν κάνει δηλώσεις. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων δεν δημοσιοποιείται. Λόγω του απορρήτου της, η ομάδα ήταν πάντα το αντικείμενο των θεωριών συνωμοσίας.
Η βάση της Cienciología στο Trementina  στο Νέο Μεξικό (ΗΠΑ)


Η βάση της Τρεμεντίνα, διοικείται από μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού (ΗΠΑ). Η επίσημη εκδοχή είναι ότι πρόκειται για ένα μέρος χρησιμοποιείται για να κρατούνται τα κείμενα του ιδρυτής της Σαηεντολογίας Ron Hubbard.
Ωστόσο, κατά την ηλεκτρονική πύλη Atlas Obscura σημειώνει ότι υπάρχει η πεποίθηση πως η βάση στην Τρεμεντίνα είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα λέγονται. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν κατοικίες και υπόγειες σήραγγες. Αεροφωτογραφίες παρουσιάζουν τεράστιες εικόνες με λογότυπο της Εκκλησίας λαξευμένο στο έδαφος. Σύμφωνα με πρώην μέλη του κινήματος, αυτά τα σύμβολα σηματοδοτούν το σημείο καμπής για τα μέλη όταν ταξιδεύουν στο μέλλον.
Βατικανό Domus Sanctae Marthae

Από την ίδρυσή τους το 1776, οι Illuminati πάντα θεωρούνταν ως μια σκιώδης ομάδα, και μάλιστα είναι ευρέως διαδεμένο ότι είναι σε θέση να επηρεάσει την πολιτική και τις τέχνες. Η προαναφερόμενη ιστοσελίδα τονίζει ότι το μεγαλύτερο μυστήριο σχετικά με την οργάνωση είναι η τοποθεσία της έδρας της. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες, λέει ότι βρίσκεται στο Βατικανό, επειδή οι Illuminati αντιτίθενται στην Εκκλησία, τονίζει το μέσον. Οι λάτρεις των θεωριών συνομωσίας  πιστεύουν ότι η μυστική κοινωνία είχε διεισδύσει στην Καθολική ιεραρχία και ο Πάπας θα είναι ένα από τα ανώτερα μέλη της.
Σήμερα, ο Πάπας κατοικεί σε ένα μονόκλινο δωμάτιο στο Domus Sanctae Marthae, ένα σπίτι δίπλα στη βασιλική του San Pedro. Το πενταόροφο κτήριο διαθέτει 106 σουίτες και 22 μονόκλινα δωμάτια για τα μέλη του κλήρου που είναι «μέσα στην πόλη για υπηρεσιακούς λόγους της Αγίας Έδρας ή ίσως για μια συνάντηση των Illuminati», γράφει.
Τάγμα του Ναού της Ανατολής του Όκλαντ (ΗΠΑ)

Το Τάγμα του Ναού της Ανατολης, που ιδρύθηκε μεταξύ 1895 και 1906 στην Αυστρία και τη Γερμανία, είναι μια άκρως μυστική κοινωνία της οποίας τα μέλη ανεβαίνουν στην ιεραρχία μέσα από την πρακτική των τελετουργιών της, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.
Οι χώροι λατρείας του καλούνται στρατόπεδα ή οικήματα ή όαση και η θέση τους είναι μυστική.
Το μέρος που είναι γνωστό ως το Ο Ναός της Περιοχή της Μπαϊα στο Όκλαντ (ΗΠΑ), είναι μια όαση, όπου το Τάγμα του Ναού της Ανατολής πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα γνωστική λειτουργία στο ναό ο οποίος είναι διακοσμημένος με κεριά και αιγυπτιακές εικόνες. Ωστόσο δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει κατά την διάρκεια αυτών των τελετών και τι είδους γνώσεις μοιράζονται τα μέλη του.
Rosicrucian Park στο Σαν Χοσέ (ΗΠΑ)

Η αρχική ιδέα για αυτής της μυστικής κοινωνίας, παραμένει μυστήριο, ωστόσο ιδρύθηκε στα τέλη του Μεσαίωνα από τον Christian Rosenkreuz. Η τωρινή Antigua y Mística Orden Rosae Crucis (AMORC) ισχυρίζεται ότι συνδέεται με την αρχική οργάνωση. Τα μέλη της χρησιμοποιούν τις ιδέες των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων, θεραπευτικές τεχνικές, την αλχημεία, το συμβολισμό και μυστικισμό.
Η έδρα της AMORC βρίσκεται στο Rosicrucian Πάρκο Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια (ΗΠΑ). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πάρκο περιλαμβάνει κήπους, μια ερευνητική βιβλιοθήκη, ένα πλανητάριο, ένα ναό και τις στάχτες του Harvey Spencer Lewis, ιδρυτή της μυστικής κοινωνίας.
ΠΗΓΗ PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: