Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Επιτέλους τέλος: Ο υδράργυρος από τα οδοντικά σφραγίσματα, επίκειται απαγόρευση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Υδράργυρος  λόγω της γνωστής τοξικότητας του δεν ήταν ποτέ αρεστός στην  οδοντιατρική. 
Ο μύθος που καλλιεργήθηκε  και έγινε πιστευτός  απο τους οδοντίατρους  ότι ο υδράργυρος σταθεροποιείται με την πάροδο του χρόνου και ότι θα είναι  "κλειδωμένος" αφού αναμειγνύεται  με χαλκό, κασσίτερο, αργυρό - δημιουργώντας ένα αμάλγαμα ... (η φθηνότερη και πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ουσία από τα προϊόντα για σφράγισμα δοντιών είναι αυτή του οδοντιατρικού αμαλγάματος, το οποίο  περιέχει μεταξύ 48 και 55% υδράργυρο, 33-35 % άργυρο και διάφορα ποσά από χαλκό, κασσίτερο, ψευδάργυρο και άλλα μέταλλα).
Όπως και σε πολλά άλλα φάρμακα, η κυρίαρχη Ιατρική επιστημονική σκέψη  πίστευε ότι βάζοντας ένα δηλητήριο όπως υδράργυρο στο σώμα μας, υπό την μορφή μιας χημικής ενώσεως ή ως μίγμα ή αμάλγαμα και όχι ως απλό στοιχείο ή συγκεκριμένη χημική τοξική ένωση,  θα ήταν  εξασφαλισμένο από την τοξική δράση του στοιχείου ή της ένωσης . Όμως αυτό όπως αποδείχθηκε ήταν ψευδές, καθόσον το στοιχείο συνέχιζε την χημική του δράση και εντός του ανθρωπίνου οργανισμού, τα δε αποτελέσματα της εμφανίζονταν με την πάροδο του χρόνου υπό την μορφή νοσημάτων συνήθως αγνώστου αιτιολογίας  προελεύσεως.
Η  χρήση αμαλγαμάτων Υδραργύρου για οδοντικά σφραγίσματα εισήχθη για πρώτη φορά πριν 160 χρόνια, μέχρι τότε  το μόνο διαθέσιμο υλικό ήταν ο χρυσός για οδοντικά σφραγίσματα.  Τότε, ο υδράργυρος θεωρήθηκε  ως η καλύτερη εναλλακτική λύση καθόσον τα αμαλγάματα του ήταν πιο ευλύγιστα, πιο ανθεκτικά αλλά βασικά πολύ πολύ λιγότερο ακριβά  από του χρυσού...
Επίσης πρέπει να παραδεχτούμε, ότι η ιατρική δεν ήταν τόσο προχωρημένη όσο είναι σήμερα, οπότε η εκτίμηση των κινδύνων αλλά και η εμφάνιση ορισμένων εκ των νοσημάτων που προκαλεί απαιτεί χρόνο που υπερέβαινε τον μέσο χρόνο ζωής των ανθρώπων της τότε εποχής.
Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1970 και μετά, η εξελιγμένη τεχνολογία, όπως η Φασματομετρία μαζών , έδειξε πώς ατμοί υδραργύρου απελευθερώνονται από αμάλγαμα των οδοντικών σφραγισμάτων.
Αυτοί οι ατμοί του υδραργύρου μεταφέρονται σε όλους τους ανθρωπίνους ιστούς  και όργανα, αλλά κυρίως τα νεφρά μας ...
Προκαλώντας μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων και νοσημάτων , που  συμπεριλαμβάνουν, ερεθιστικότητα,  απώλεια εμπιστοσύνης, υπερβολική συστολή, άγχος, αϋπνία, έλλειψη συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, τρόμος(τρέμουλο), κατάθλιψη και κούραση. Σήμερον η βιοσυσσώρευση  βαρέων μετάλλων, όπως ο υδράργυρος, πιθανολογείται  να είναι η εκλυτική αιτία νοσημάτων σε συνδυασμό με γενετικούς παράγοντες, όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του Πάρκινσον και η άνοια.
Ακόμη, η Βρετανική Οδοντιατρική Εταιρεία εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο  υδράργυρος δεν είναι επιβλαβής, καθόσον μικρές μόνο ποσότητες υδραργύρου έχουν  απελευθερωθεί από τα σφραγίσματα του υδραργύρου. Ωστόσο, παραδέχονται ότι άτομα που έχουν " ευαισθησία στον υδράργυρο ", που, σύμφωνα με αυτούς, εμφανίζεται  μόνο σε 3% του πληθυσμού, έχει βλαπτική δράση. 
Εγώ προσωπικά  πιστεύω ότι σχεδόν όλος ο πληθυσμός του πλανήτη έχει ευαισθησία στον υδράργυρο σε κυμαινόμενο ποσοστό από απλό ερεθισμό μέχρι βαριά νόσηση , δεδομένου ότι ο υδράργυρος είναι δηλητήριο και δεν ανήκει απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό μας!
 Για το λόγο αυτό 3% μου φαίνεται σαν μια πολύ συντηρητική εκτίμηση. Βασίζεται στον επίσημο ορισμό της  δημόσιας υγείας για το τι συνιστά μια επιδημία, το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια επιδημία στα χέρια μας  ...  που προκαλείται από την κακή επιστήμη και την απροθυμία της κυρίαρχης  Ιατρικής επιστημονικής σκέψης να παραδεχτεί το λάθος.
Οι καθυστερημένες μελέτες του Jack Levenson, ενώ ήταν  πρόεδρος της Βρετανικής οδοντιατρικής Εταιρείας  για το  Mercury-Free, που δείχνουν ότι οι οδοντίατροι αποτελούν οι ίδιοι συντριπτική απόδειξη της δηλητηρίασης από τον υδράργυρο παρουσιάζοντας υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου στην υπόφυση, δύο φορές μεγαλύτερο του αναμενόμενο αριθμό των εγκεφαλικών, ακόμη οι γυναίκες  οδοντίατροι καθώς  και το γυναικείο  οδοντιατρικό προσωπικό εμφάνιζαν  τρεις και μισή φορές περισσότερη πιθανότητα να υποφέρουν από στειρότητα , θνησιγένεια, αποβολές σε σχέση με τον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό. Όλοι οι εργαζόμενοι εμφανίζουν υψηλότερη συχνότητα καρκίνων του εγκεφάλου και ασθένειες της καρδιάς, πνευμόνων, νεφρών..
Κάλλιο αργά παρά ποτέ ... 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) εκτιμά ότι πρόσληψη της μεγαλύτερης ποσότητας  υδράργυρο οφείλεται στα σφραγίσματα σε σχέση από οποιαδήποτε άλλη πηγή, συμπεριλαμβανομένων και των ιχθύων. Το ποσό αυτό μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με τον αριθμό των σφραγισμάτων με αμάλγαμα που έχουμε, αλλά τα επίπεδα από τα σφραγίσματα  μπορεί να είναι έως και πέντε φορές μεγαλύτερα από όσο τα όργανα του ανθρωπίνου οργανισμού μπορούν να αντέξουν να διαχειριστούν  και να αποβάλουν. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύντομα αναμένεται να απαγορεύσει την χρήση υδραργύρου σε οδοντικά σφραγίσματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι, παρά την διαφαινόμενη απαγόρευση στην Ευρώπη, οι οδοντιατρικές ενώσεις ακόμη δεν θα ξεκαθαρίσουν την θέση τους  σχετικά με τα σφραγίσματα  με αμάλγαμα υδράργυρου από φόβο όλων των νομικών απαιτήσεων που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.
Στη συνέχεια βέβαια, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα ότι οι περισσότεροι οδοντίατροι δεν είναι εκπαιδευμένοι στην ακίνδυνη αφαίρεση των σφραγισμάτων από αμάλγαμα. Οι οδοντίατροι πρέπει να έχουν ειδικά εκπαιδευτεί σε αυτή την  εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, γιατί αλλιώς η ποσότητα του  υδραργύρου που απελευθερώνεται  δυνητικά θα μπορούσε να είναι καταστροφική.
Η εξαγωγή αμαλγάματος του υδραργύρου είναι συνήθως υποστηρίζεται από ένα πρωτόκολλο Chelatıon Therapy  . Αυτή η διαδικασία της Chelatıon Therapy  δίνει στο σώμα σας με την βοήθεια  ειδικών δεσμευτικών αντιδραστηρίων τη δυνατότητα της μεταφοράς-αποβολής  του υδραργύρου και άλλων βαρέων μέταλλων εκτός του σώματος  σας, ακόμη σας  διασφαλίζει  ότι δεν θα υπάρξει μετατόπιση των βαρέων μετάλλων σε άλλη περιοχή του οργανισμού σας.
Πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά συμπληρώματα διατροφής για να βοηθήσουν την υποστήριξη  του σώματος  της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης και να βοηθήσουν την  Chelatıon Therapy  της  απομάκρυνσης των τοξικών μέταλλων από το σώμα μας.
Τροφές με υψηλή δόση βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από τη συσσώρευση βαρέων μετάλλων, ακόμη και το MSM (μια μορφή του θείου), η n-acetyl cysteine (n- ακέτυλο- κυστεΐνη ) και το μαγνήσιο .
Η αφαίρεση των σφραγισμάτων του υδραργύρου  ενδέχεται να ακούγεται τρομακτική, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο όταν εξετάσετε τους ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία σας από την διατήρηση  των αμαλγαμάτων ...
Μετά την επανεξέταση όλων των δεδομένων είμαι σίγουρος  και μετά από τις δικές  μου ιατρικές εναλλακτικές συμβουλές για την προστασία της υγείας σας   θα προβείτε στην αφαίρεση των σφραγισμάτων  που έχουν υδράργυρο  το δυνατόν νωρίτερα.
ΠΡΟΣΟΧΗ κάθε ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ δεν γνωρίζει να αφαιρεί σφραγίσματα υδραργύρου με ασφάλεια πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένος ( πιστοποιητικό). 
ΠΗΓΗ http://sanitasvita.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: