Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τοποθετήθηκε το άγαλμα της Βασίλισσας Όλγας στη Θεσσαλονίκη

Τοποθετήθηκε το άγαλμα της βασίλισσας Όλγας, στην ομώνυμη οδό της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο διατηρητέο κτίριο του πρώην Ιταλικού Προξενείου, καθώς το δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία και παρά τις όποιες αντιρρήσεις, την τοποθέτησή του σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
«Περάσαμε τη βασιλεία, δεν θα τη διαγράψουμε. Απαλλαχτήκαμε και τελείωσε αυτή η ιστορία» απάντησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στους δημοτικούς συμβούλους που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι το άγαλμα μιας βασίλισσας πρόκειται να τοποθετηθεί στην πόλη.
«Χτίζουμε μια σχέση, στο πλαίσιο της ελληνορωσικής φιλίας, που δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη» υποστήριξε ο δήμαρχος για να συμπληρώσει: «Με τίποτα ένα άγαλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Έλεος. Σε λίγες ημέρες και
συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια από τον υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας»
Υπενθυμίζεται πως η Πανρωσική Στρατιωτική – Ιστορική Ένωση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη φιλοτέχνηση του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα και να το δωρίσει στο δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έτους «Ελλάδα – Ρωσία 2016».
ΠΗΓΗ PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: