Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Kap-Dwa: Ένας μυστηριώδης γίγαντας ύψους 3,5 μέτρων με δύο κεφάλια από την Παταγονία

Ο Kap-Dwa ήταν ένας δικέφαλος, 3,5 μέτρα ψηλός γίγαντας που κάποτε έζησε στη Γη.


Η ιστορία ξεκινάει το 1673 όταν ο τεράστιος γίγαντας αιχμαλωτίστηκε από Ισπανούς ναύτες και παρέμεινε αιχμάλωτος μέχρις ότου προσπάθησε να τους ξεφύγει αλλά τον σκότωσαν με ένα δόρυ στο στήθος.
Η ιστορία σβήνει μετά από αυτό, αλλά πιστεύεται ότι το μουμιοποιημένο σώμα του κάπως βρέθηκε στην Αγγλία τον 19ο αιώνα.
Το 1914, αφού πέρασε από τον έναν διασκεδαστή στον άλλο, η μουμιοποιημένη σορός του Kap Dwa κατέληξε στο Μπίρνμπεκ Πιερ , όπου παρέμεινε για περίπου 45 χρόνια ως μέρος έκθεσης μέχρι που ο «Λόρδος» Τόμας Χάουαρντ την αγόρασε το 1959. Ο Kap-Dwa συνέχισε να καταπλήσσει τους ανθρώπους και κάπως κατέληξε στη Βαλτιμόρη, σε μια παράξενη συλλογή με ιδιοκτήτες τον Ρόμπερτ Γκέρμπερ και την συζύγου του.



Ο κ. Γκέρμπερ, ωστόσο, λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία.
Σύμφωνα με τον Γκέρμπερ, ο Kap-Dwa βρέθηκε ήδη νεκρός σε μια παραλία με ένα τεράστιο δόρυ ενσωματωμένο στο στήθος του. Το «πλάσμα» μουμιοποιήθηκε από τους ντόπιους στην Παραγουάη – όχι στην Παταγονία – μέχρις ότου ένας Άγγλος καπετάνιος που ονομαζόταν Τζωρτζ Μπικέλ βρήκε το νεκρό σώμα και το μετέφερε στην Αγγλία, σε ένα μουσείο στο Μπλάκπουλ όπου παρέμεινε για εκθέσεις για αρκετά χρόνια.Τελικά, το μουμιοποιημένο σώμα μεταφέρθηκε πίσω στη Βαλτιμόρη της Αμερικής.

Αν και πολλές ψεύτικες ιστορίες υπάρχουν για γίγαντες σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανό να υπήρξαν κάποτε στην γη – άποψη που ενισχύεται με την ιστορία του Kap-Dwa-.  Μερικές αναφορές για γίγαντες μπορούν ακόμη να βρεθούν και σε θρησκευτικά βιβλία όπως η Βίβλος.

Ο Kap-Dwa είναι πιθανό να υπήρξε, γιατί τόσο το ύψος όσο και τα δύο κεφάλια μπορούν να εξηγηθούν. Ο ψηλότερος άνθρωπος στη Γη, όταν μετρήθηκε τελευταία στις 27 Ιουνίου 1940, ήταν 2,72 μ.Το ζήτημα με τα «δύο κεφάλια» μπορεί επίσης να αιτιολογηθεί όταν αναλογιστούμε ότι τα «συζευγμένα δίδυμα» δεν είναι τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο.
ΠΗΓΗ http://apocalypsejohn.com/
http://www.aetos-apokalypsis.com/2017/04/o-terastios-momiopiemenos-dikefalos-gigantas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: